Ангажиментът на Hill's към благосъстоянието на животните

dog and vet

Ангажиментът на Hill's към благосъстоянието на животните

Всички животни под грижата на Hill’s Pet Nutrition живеят в дружелюбна, безопасна, забавна и чиста среда. Използваме само неинвазивни, хуманни изследователски методи, необходими за разработването на хранителна технология, която да осигури здраве и дълъг живот на кучетата и котките. Нашите достижения в храненето на домашни любимци са без конкуренция в индустрията, ние сме изградили бизнеса и репутацията си върху най-високите етични стандарти.

Всеки ден доказваме, че качествената научна технология и хуманната грижа вървят ръка за ръка за постигането на по-добър живот за питомците ни. Затова Hill's подкрепя (и упражнява) единствено отговорен, грижовен и хуманен подход към третирането на кучетата и котките. Всички изследвания, провеждани или подкрепени от Hill's – било то в Центъра на Hill's Pet Nutrition или в домовете на клиенти, във училища по ветеринарна медицина или другаде – трябва да отговарят на следните строги политики на Hill's, гарантиращи изключителна грижа за животните

 

 • Ние не участваме в изследвания, които застрашават здравето на кучета и котки. Всички подкрепени от Hill's изследвания са замислени да поддържат и подобряват здравето на животните. Върху кучета и котки не се провеждат изследвания, налагащи евтаназия.
 • Когато проучваме как едно хранително вещество се усвоява, разпространява, съхранява, използва и освобождава от тялото на кучето или котката, използваме само изследователски методи, които са ветеринарният еквивалент на изпитванията в храненето при хора или в хуманната медицина. Hill's не подкрепя и не провежда изследвания, които причиняват болка или нараняват кучетата и котките. Основаваме се на вярването, че това, което е болезнено за хората, е болезнено и за кучетата и котките.
 • Провеждаме изследвания само, ако разполагаме с надеждни данни, че можем да подобрим здравето и благосъстоянието на животните. Тези изследвания често водят до революционни открития в храненето, подобрявайки живота на милиони кучета и котки.

   

 • Ние постоянно се стремим да намираме начини за намаляване на зависимостта от изследвания върху животни. Значителен брой кучета и котки участват в изследвания върху храненето, при които тестовете се провеждат в домашна обстановка. Нашите ветеринарни лекари и експерти по храненето успешно разработват модели за симулация на животинските системи. Например, за провеждане на орални тестове ние първи разработихме „изкуствена уста“, с чиято помощ измерваме ефективността на новите технологии. Друг пример е разработената от нас математическа формула, базирана на хранителния профил на храната, която с точност предвижда стойността на pH в котешката урина, без да бъдат провеждани тестове върху животни.
 • Стопаните могат да бъдат сигурни, че лечебните ни храни са безопасни и ефективни, защото ние подкрепяме изследвания с животни, при които заболяванията или състоянията са възникнали по естествен път. Ние не участваме в изследвания, в които се използват хирургични или нехирургични методи за създаване или симулиране на болестни състояния.
 • Центърът на Hill's Pet Nutrition и всички външни центрове, подкрепяни от Hill's, трябва да отговарят и да надхвърлят всички регулаторни стандарти, относно грижите за животните. За всички изследвания, провеждани във външни центрове, ние назначаваме и финансираме защитници на животните, чиято отговорност е да гарантират, че всяко животно получава хуманна грижа, чиито ключови компоненти са упражненията и социално облагородената среда.
 • Ние силно подкрепяме и насърчаваме осиновяването на кучета и котки, които са участвали в изпитвания. Призоваваме бъдещите стопани да проучат подробно какви грижи изисква един домашен любимец, преди да си вземат такъв.
 • Ние публикуваме резултатите от нашите изследвания в името на напредъка в здравеопазването, касаещо храненето, както и за да се избягва излишното повторение на изследвания, включващи кучета и котки.
 • Hill's използва данни само от изследвания с животни, представляващи обществено достояние (вече публикувани), или проведени съгласно тази Глобална политика за благосъстоянието на животните (Global Animal Welfare Policy – GAWP).