НАЙ-ДОБРАТА И
НАЙ-ВКУСНАТА
ХРАНА ЗА ЛЮБИМЦИЗАПОЧВА ОТ
НАЙ-МАЛКИТЕ ДЕТАЙЛИ

Времето за хранене е нещо повече от ежедневен ритуал за любимеца ви – това преживяване ангажира всичките му сетива и го сближава с вас.

Независимо дали става въпрос за здравословно ежедневно хранене, или диетична формула, в която хранителните вещества са жизненоважни, храната за домашни любимци действа само ако те искат да я ядат. Затова Hill’s подхожда научно към всички елементи, които превръщат времето за хранене в удовлетворяващо и пълноценно изживяване.

Експертите винаги имат последната дума

Всяка храна, която създаваме, се изпробва от кучетата и котките в нашия Център по хранене на домашни любимци. Нашите „колеги“ приемат работата си много сериозно и така и трябва – тяхното мнение определя кои вкусове са добри.

orange cat eating wet food off of plate

Освен да играят и да бъдат обичани, кучетата и котките в нашия център имат няколко много важни задачи, например да ни казват как им се отразяват храните ни. Това включва:

  • Кои аромати привличат кучетата и котките
  • Кои вкусове и текстури са им любими
  • Какъв е точният размер и форма на всяка от храните ни

Нека най-вкусната храна победи

Всеки вкусов профил, който създаваме, минава през серия от вкусови оценки от кучетата и котките в Центъра по хранене на домашни любимци, за да разберем какво предпочитат. Предлагаме различни храни на всяка група кучета и котки и виждаме коя ще изберат. Записваме какво количество от всяка храна е изяло всяко животно и използваме тези данни, за да определим с увереност коя предпочитат.

hill’s stews in a white bowl

Изобразените съставки имат илюстративна цел. Съставките варират според продукта.

Науката за вкуса

Нашият експертен екип се грижи всички наши храни да се харесват на изострените сетива на кучетата и котките. Ние разполагаме с пълен екип от учени, които постоянно изпробват нови комбинации от аромати и вкусове, за да създават най-привлекателните вкусове.

Търсим съставки, които обединяват висококачествени хранителни вещества с любими вкусове. Някои примери за това са:

Пилешко
Пилешко
Говеждо
Говеждо
Агнешко
Агнешко
Сьомга
Сьомга
Моркови
Моркови
Картофи
Картофи
Масла и мазнини
Масла и мазнини

Изобразените съставки имат илюстративна цел

Нито твърде малко, нито твърде много.

Ние формулираме нашите храни с прецизен баланс от хранителни вещества, за да посрещнем специфичните здравословни потребности за всеки етап от живота, размер порода или специални нужди.

close up image of dog’s nose

Дешифриране на аромата

Ароматът на храната може да определи интереса на кучето или котката още преди да са отишли до купичката.

Една храна за домашни любимци може да има до 200 различни вкусови/ароматни молекули. Дори в най-добрата си форма човешкият нос може да различи 15–20 от тях. Нашата модерна аналитична лаборатория използва сложни техники за диференциране на комплексните вкусове и аромати на молекулярно ниво, за да разберем гледната точка на домашните любимци.

Аромаграмът:
Помощникът в ароматите

За да сравним и възпроизведем различните ароматни профили, първо трябва да ги опишем. Нашият инструмент Човешки сензорен панел използва прецизен език за отличаване на отделните ароматни параметри. Използваме описателни имена като „препечен“ и „месен“, за да създадем комплексен вкусов профил, който наричаме аромаграм.

Всеки аромаграм е нещо като „вкусовия отпечатък“ на дадена храна за домашни любимци. Тези вкусови профили се изпробват от кучетата и котките в нашия център и така разбираме кои се харесват и кои не.

Текстура

Точният вкус ангажира всички сетива, а физическите параметри на храната играят важна роля за храненето на домашните любимци.

bowls of wet hill’s foods

Изобразените съставки имат илюстративна цел. Съставките варират според продукта.

Мокра храна и задушено

Кълцано, мляно, пастет или задушено – мокрите храни са отлично ястие заради своите удовлетворяващи текстури и силни аромати. Сервирайте ги като самостоятелно ястие или като апетитна заливка за сухата храна.

Мокри храни

За кучетаЗа котки

Храни под формата на задушено

За кучетаЗа котки

Създаване на по-добри гранули

image of different kibble shapes

Формите на гранулите се проектират съобразно различните предпочитания и за постигане на ефикасност

image of kibble texture

Текстурата е важна за кучетата и котките, те обичат да схрускват и дъвчат гранулите по различни начини

image of different kibble sizes

Размерът на гранулите е от значение, особено за кучетата, като при тях по-голямо е по-добре, съотнесено към размера на кучето

Всичко за щастието и здравето на любимците ни

Преди да стигне до купичката на вашия любимец, всеки продукт на Hill’s преминава през многобройни оценки и проверки на качеството – от нашия екип от хранителни експерти, ветеринарни лекари, диетолози и учени по храните, както и от нашите взискателни домашни любимци – за да се гарантира, че храненето е удовлетворяващо преживяване за вашия най-добър приятел.

Вижте какво мисли любимецът ви