Често задавани въпроси

Тук ще намерите отговори на най-честите потребителски въпроси за храните на Hill's™. Ако не откриете това, което търсите, не се колебайте да се свържете с нас за отговор.

Често задавани въпроси

 • Най-задавани въпроси

  Колко храна трябва да давам?

  Както и при хората, количеството изяждана храна е индивидуално за всяко животно. Повечето храни на Hill's™ имат таблица с препоръчителните дневни дажби на опаковката, с чиято помощ ще определите подходящото количество за храненето на домашния си любимец. Таблицата с дневните дажби обаче е само ориентировъчна. Изключително важно за здравето на животното е физическото му състояние да се следи редовно и количеството храна да се коригира съобразно индивидуалните му нужди. За да видите предложените дневни дажни за ползваните от Вас храни на Hill's™, изберете продукт чрез продуктовия селектор.
  продуктовия селектор.

  Каква е разликата между сериите Prescription Diet ™, Science Plan ™ и VetEssentials ™?

  Храните Prescription Diet™ са предназначени за специфични медицински състояния, които могат да възникнат при домашните любимци. Храните Prescription Diet се предлагат във ветеринарните клиники и онлайн от оторизирани търговци. Ако имате домашен любимец със здравословен проблем, говорете с ветеринарния лекар, за да разберете дали някоя от храните от серията Prescription Diet е подходяща за него. Prescription Diet е клинична храна, за по-добър живот – Clinical Nutrition to Improve Quality of Life™.

  Храните от серията Science Plan™ са създадени да задоволят нуждите на здравите домашни любимци, в различните етапи от живота им. Серията Science Diet Plan обхваща пълен набор от прецизно балансирани здравословни храни, които предлагат клинично доказани ползи за жизненост и добро състояние във всяка възраст и за всеки начин на живот. Science Diet Plan съдържа 100% от необходимото и 0% от излишното. Science Diet Plan съдържа най-добрите естествени съставки, които Вашият питомец ще обикне, и никакви изкуствени оцветители, овкусители или консерванти, за да осигури щастлив и здравословен живот.

  VetEssentials ™ е серия храни за домашни любимци, която предлага превантивно хранене за всеки етап на живота. Всяка от храните от серията VetEssentials ™ осигурява пет ползи за здравето, за да отговaря на нуждите на домашни любимци във всеки етап от живота. Заедно с редовните упражнения и профилактични прегледи при ветеринарен лекар, VetEssentials ™ спомага дългосрочно за поддържане на доброто здраве на Вашия любимец. VetEssentials ™ се предлага изключително във ветеринарните клиники.

  С какъв срок на годност са продуктите на Hill's™ ? Как да съхранявам храната?

  Вижте срока на годност на опаковката на храните и нашите съвети за съхранение, за да ги поддържате пресни.

  Къде мога да купя храните с марка Hill's™?

  Храните Prescription Diet™ се предлагат в повечето ветеринарни клиники и кабинети. Ако искате да намерите ветеринарна клиника във Вашия район, можем да помогнем. Prescription Diet™ също се предлага онлайн от ветеринарни клиники с онлайн магазини и от оторизирани онлайн търговци.

  Марките Science Plan™ и се предлагат в повечето ветеринарни клиники и кабинети, в зоомагазините. Можем да ви помогнем да намерите ветеринарна клиника или зоомагазин във Вашия район. 

  Мога ли да купя храните на Hill's™ онлайн?

  Храните от серията Science Plan ™ може да закупите от онлайн търговци на дребно.

  Храните от серията Prescription Diet ™ може да закупите чрез ветеринарен лекар и онлайн от оторизирани онлайн търговци на дребно.

  Храните от серията VetEssentials ™ се предлагат изключително във ветеринарните клиники и кабинети.

   

  Как да науча повече за храната на Hill's™ на моя домашен любимец – включително как действа, съставки, вкусове и т.н.?

  Информация, относно продуктите от сериите Science Plan™, Prescription Diet™ и VetEssentials™ можете да намерите в продуктовите страници.

   

  Колко калории съдържат храните на Hill's™?

  Различните продукти имат различно калорийно съдържание, защото всички те са предвидени за различни възрасти и начин на живот. Калорийното съдържание на всяка от нашите храни е представено в продуктовия селектор.

  Интересува ме дали храната на моя домашен любимец се предлага под формата на гранули, консерви и лакомства?

  За да видите всички налични варианти на храната на Вашия любимец, използвайте продуктовия селектор.

  Имат ли гаранция храните на Hill's™?

  Нашата гаранция за 100% удовлетвореност покрива гаранцията за качество, консистенция и вкус. Ако не сте доволни от някоя от нашите храни и сте използвали по-малко от 10% от съдържанието на опаковката, просто върнете неизползваната част до мястото на покупка, за да Ви възстановим сумата или да заменим опаковката.

 • Ежедневно и лечебно хранене с Hill’s

  Моят домашен любимец е капризен. Как да подобря вкуса на храната му? Мога ли да давам храната, с която аз се храня или остатъците от масата?

  Вкусовите тестове показват, че домашните любимци предпочитат храните на Hill's™ пред храните на много от другите водещи марки, но все пак ние знаем, че някои животни могат да бъдат по-капризни. За да Ви помогнем в тази ситуация, предлагаме да следвате един или повече от съветите по-долу, за да насърчите животното да се храни.

  • Ако искате да преминете към нова храна, спазвайте 7-дневен преходен период за кучетата и котките. Постепенният преход от храна, с която животното се храни в момента към новата храна помага на животното да премине от една храна към друга без проблеми.
  • Давайте храната на дажби, като измервате подходящото дневно количество и го оставяте в купичката. Ако давате повече от една порция дневно, разделете дневната дажба на броя хранения за деня.
  • Ако храните куче, изчакайте 10 – 20 минути да се нахрани, след което махнете останалата част от храна до следващото планирано хранене. Запомнете, храната е много по-вкусна, когато имаме апетит!
  • Ако става въпрос за суха храна, опитайте да храните животното от ръката си на малки порции за първите няколко хранения.
  • Добавете няколко супени лъжици топла (не гореща) вода към една порция от сухата храна. Изчакайте няколко минути водата да размекне гранулите и сервирайте. Овлажнявайте храната преди поднасяне, за да не се развали. Не оставяйте овлажнена храна за повече от четири часа.
  • Можете да направите каша, която да смесвате със сухата храна, като добавите няколко супени лъжици топла (не гореща) вода към еквивалентната консервирана храна. Полейте така получения сос върху сухата храна и сервирайте. Процедирайте така за всяка порция по отделно, за да не се развали храната.
  • За да обогатите вкуса на сухата и консервираната храна, добавете малко пилешки бульон с ниско съдържание на натрий или течността от риба тон, консервирана във вода. Процедирайте така за всяка порция по отделно, за да не се развали храната. (Не прилагайте този съвет за храните Prescription Diet™ z/d™ или d/d™.)

   

  Как да сменя храната на котката / кучето си?

  Домашните любимци са създания на навика и може да се нуждаят от помощ за преминаването към нова храна. Освен ако ветеринарният лекар не ви е препоръчал друго, въведете постепенно новата храна в рамките на 7-дневен период. Смесвайте новата храна с досегашната, като постепенно увеличавате съотношението, докато остане само новата.

  Повечето животни приемат с готовност нашите храни, но някои любимци се отказват от познатата им храна по-неохотно от други. Ако преминаването към новата храна се окаже по-трудно, опитайте следното:

  • Затоплянето на храната или добавянето на топла вода подобрява нейния мирис и вкус.
  • Не оставяйте храната да бъде на разположение през цялото време. Давайте порции през три-четири часа, всеки път за 15 – 20 минути, след което премахвайте купичката с храна.
  • За да обогатите вкуса на сухата и консервираната храна, добавете малко пилешки бульон с ниско съдържание на натрий или течността от риба тон, консервирана във вода, когато правите преход от една храна към друга. (Не прилагайте този съвет за храните Prescription Diet™ z/d™ или d/d™.)

  See transition tips and video for кучетата or котките

  Мога ли да давам лакомства на кучето си, при положение че то е на Prescription Diet™?

  Prescription Diet™ Canine Treats са нискокалорични лакомства, с ограничено съдържание на минерали, за кучета, които се хранят с храните от серията Prescription Diet. Можете да осигурите до 10 процента от енергийните нужди на кучето чрез Prescription Diet Canine Treats и пак да поддържате подходящия хранителен профил за неговото здравословно състояние. Попитайте ветеринарния лекар дали Prescription Diet Canine Treats са подходящи за Вашето куче, което се храни със следните продукти Prescription Diet:

   

  • Prescription Diet b/d Canine
  • Prescription Diet c/d Canine
  • Prescription Diet g/d Canine
  • Prescription Diet h/d Canine
  • Prescription Diet j/d Canine
  • Prescription Diet k/d Canine
  • Prescription Diet r/d Canine
  • Prescription Diet w/d Canine
  • Prescription Diet Metabolic Canine
  • Prescription Diet j/d Canine
  • Prescription Diet r/d Canine
  • Prescription Diet w/d Canine
  • Prescription Diet™ d/d™ Canine
  • Prescription Diet i/d Canine
  • Prescription Diet z/d Canine

  Prescription Diet(TM) Metabolic Treats са здравословни лакомства за котки в зряла възраст, за отслабване и поддържане на теглото. Тези „метаболитни“ лакомства се предлагат във ветеринарните клиники и онлайн от оторизирани търговци. Те са отличен десерт за котки, хранени с:

   

  • Prescription Diet  Metabolic Feline
  • Prescription Diet  m/d  Feline
  • Prescription Diet  r/d  Feline
  • Prescription Diet  w/d  Feline

   

  За котки, приемащи храни Prescription Diet

  Рецепта за домашни лакомства: за около две порции по десет броя

  За котки

  За кучета

 • Въпроси, свързани с грижи за домашни любимци

  Как мога да науча повече за заболяването на моя домашен любимец?

  Когато домашният любимец боледува, е съвсем естествено да искате да знаете повече за болестта и леченията. Научете повече за заболяванията при котките и кучетата.

  Как да преценя дали домашният ми любимец е с наднормено тегло?

  Повече от 50% от домашните любимци са с наднормено тегло, затова е важно да обръщате внимание на теглото. Има няколко признака, по които можете да определите дали животното наддава прекомерно. Тези предупредителни признаци включват:

  • Ребрата вече не се напипват
  • Няма видима талия
  • Тлъстини по хълбоците и в основата на опашката
  • Поклаща се при ходене
  • Движи се трудно
  • Задъхва се
  • Лошо настроение

   

  Важно е да си давате сметка за теглото на домашния Ви любимец, защото нормалният растеж и тегло могат да спомогнат за предотвратяване на много болести и нарушения, свързани със затлъстяването, както и заболявания на скелета, свързани с растежа. Ако забележите някой от следните предупредителни признаци, ветеринарният лекар ще ви препоръча промени, които да направите, за да запазите домашния си любимец здрав и във форма.

 • За Hill’s Pet Nutrition, Inc.

  Ангажимента на Hill's за осигуряване благосъстоянието на животните?

  Hill's се ангажира с благосъстоянието на всяко животно – от тези, за които се грижим ние, до тези, за които се грижите Вие. Научете повече за Ангажимента на Hill's към осигуряване благосъстоянието на животните.

   

 • Информация за този уебсайт

  Как да се регистрирам?

  Регистрирайте се тук.

  Забравих потребителското си име. Можете ли да ми го изпратите?

  Свържете се с нас и ни дайте имената и имейл адреса си, и ние ще Ви изпратим Вашето потребителско име.

  Забравих паролата си. Може ли да получа нова?

  Дайте ни имейл адреса си и ще Ви изпратим нова парола. Можете сами да рестартирате своята парола тук.

  Моят акаунт е заключен от съображения за сигурност. Как да отключа акаунта си?

  Поради неуспешни опити за влизане в акаунта Ви той е заключен от съображения за сигурност. Ние ще активираме акаунта отново и ще нулираме паролата Ви – само ни кажете потребителско си име.

  Разгледах всички често задавани въпроси, но все още имам въпроси към Hill's. Как да се свържа с някого?

  Ако все още имате въпроси, ще се радваме да се свържете с нас чрез формата за контакт, която можете да намерите тук.


  Защо Hill's използва бисквитки на сайта си?

   

  Hill's използва ограничено бисквитки на сайта си, за да можем да предлагаме възможно най-доброто онлайн преживяване на нашите посетители.

  Нашият уеб сайт използва бисквитки с цел подобряване на работата Ви с него. Някои бисквитки Ви запомнят, така че можем да персонализираме съдържанието за Вас при следващите ви посещения. Други бисквитки проследяват колко хора разглеждат страниците ни, така че можем да подобрим сайта като цяло, а трети са основни за неговата работа.

 • Промоции

  Къде мога да получа информация за промоциите на Hill’s?

  Голяма част от промоциите и специалните условия (вкл. талони, свързани с програмите ни за лоялност) за нашите продукти се предлагат чрез зоомагазините и ветеринарните клиники и кабинети в страната. Проверявайте редовно във ветеринарната клиника или в зоомагазина за отстъпки или налични промоции. Често рекламираме промоциите си в нашата Фейсбук страница: www.Facebook.com/HillsPetBulgaria/ или на уебсайта www.sambs.bg

  Защо не намирам желания продукт на промоция?

  Въпреки че се опитваме да предложим разнообразни промоции за всички наши клиенти, не винаги е възможно да предложим промоция за всеки продукт. Не забравяйте да проверявате периодично при Вашия ветеринарен лекар или в близкия зоомагазин за актуалните промоции, от които можете да се възползвате.