Как да изберете най-подходящата храна за котката си?

Котките могат да бъдат придирчиви, затова Hill’s прави всичко възможно да предлага висококачествени, балансирани и същевременно неустоими храни. Разгледайте нашите разнообразни храни за котки.

Как да изберете най-подходящата храна за котката си

Трябва да съобразите няколко неща, когато избирате храна за котката си. Започнете с тези три ключови елемента, за да сте сигурни, че ще посрещнете специфичните хранителни потребности на домашния си любимец.

1

Възрастта на котката

Котката Ви наскоро отпразнува първия си рожден ден? Или седмия? С възрастта хранителните нужди на котките се променят. Храните за котки на Hill’s са специално разработени, за да покрият хранителните нужди на Вашето котенце, на котките в зряла възраст (до 7 години) и напреднала възраст  (7+ години).

Котенца под 1 година

Специално формулирани за енергичния им начин на живот, храните за малки котенца са създадени да подхранват безграничната им енергия и да поддържат здравословния растеж.

 

Вижте храните за котенца

 

Котки в зряла възраст (1 – 7 години)

Храните за възрастни котки изискват точния баланс – нито твърде много, нито твърде малко – за да поддържат ежедневните хранителни нужди на котките.

Вижте храните за котки в зряла възраст

 

Котки в напреднала възраст (възраст 7+)

С възрастта котката се нуждае от специална подкрепа за намаляване на риска от бъбречни, двигателни и други възрастови проблеми.

Вижте храните за котки в напреднала възраст

2

Хранителни нужди

С помощта на подходящата храна за котки можете да преобразите времето, което прекарвате с котката си. Hill's предлага голямо многообразие от изпитани храни за котки за почти всички здравни потребности.

Храна за всяка котка

Котката Ви има необичайно лош дъх? Може би забелязвате, че е понатрупала килограми. Каквито и проблеми да наблюдавате, най-добрата храна за котки е тази, която кара котката Ви да се чувства възможно най-добре.

От ежедневното поддържане на общото здравословно състояние и жизненост до създаване на диети с естествени съставки – Hill’s има храна, която покрива нуждите както на Вашата котка, така и Вашите.

 • Контрол на теглото
 • Контрол на космените топки
 • Нуждите на домашните спрямо дворните котки
 • Домове с повече от една котка
 • Грижа за зъбите и устата
 • Енергия и здраве

Вижте продуктите Science PlanTM
 

Храни за специфични здравословни състояния

Само защото котката има здравословен проблем, не значи, че не може да се радва на дълъг и щастлив живот. Храните за котки Prescription Diet™ осигуряват клинично доказано хранене, базирано на разработките на нашия екип от ветеринарни лекари, учени, експерти по хранене и експерти по сетивата:

 • Храносмилателни проблеми
 • Бъбречни проблеми
 • Уринарни проблеми
 • Проблеми със стреса
 • Грижа за щитовидната жлеза
 • Контрол на глюкозата

Редовно се консултирайте с ветеринарния си лекар за да сте сигурни, че котката ви получава храната, от която се нуждае.

Вижте продуктите Prescription DietTM

3

Форми на поднасяне

Понякога всичко опира до формата. Затова Hill's предлага няколко неустоими варианта за котката Ви– от гранули с подходящата форма до апетитни консерви или паучове с хапки в сос.

Суха храна за котки

Всяка гранула е съобразена с размера на котката и формата на устата й, за да може тя да се храни спокойно. Освен това ние осигуряваме удовлетворяваща текстура и асортимент от вкусове, получили одобрението на взискателните котки в нашия Международен център по хранене.

Вижте сухите храни за котки на Hill’s ™

 

храна за котки

Още с отварянето, на която и да е котешка храна на Hill's, ще разберете, че всяка наша рецепта съдържа полезни зеленчуци, крехки хапки и апетитни сосове, които ще възбудят апетита на котката Ви. Поглезете котката си с някоя от нашите консерви, паучове и хапки в сос.

Вижте мокрите храни за котки Hill’s ™

 

Лакомства за котки

Всяка котка обича да получава награди от време на време, затова й давайте вкусни лакомства, без да се тревожите за здравето й. Лакомствата на Hill's™ не са просто вкусни, те са и здравословни – създадени са да поддържат идеалното тегло на котката, оралното здраве и не само.

Вижте лакомствата за котки Hill’s ™

 

Вижте храните за котки на Hill’s

Котешка храна Hill's™ Science Diet™ Adult Savory Chicken Entrée 

 4.7(82)

Котката ви ще обикне вкуса на храната Science Diet™ Adult Savory Chicken Entrée с нейната мека, гладка текстура. Това е прецизно балансира храна за поддържане на чиста мускулна маса и здрави жизненоважни органи.

Намерете зоомагазин

Product

 Грижи за вашата котка

СТАТИИ И ИНСТРУМЕНТИ

Център за грижи за домашни любимци

 • Какво да търсите на етикета на една храна за котки

  Дали защото току-що сте донесли ново котенце в дома си, или пък защото Вашата капризна котка изисква преразглеждане на храната за вечеря, важно е да знаете как да дешифрирате етикетите на храните за домашни любимци. Ако една храна е без зърнени продукти, значи ли това, че тя има и по-малко въглехидрати? Какво означава Гарантиран Анализ?
 • Cats Need Good Nutrition In Order To Stay Healthy

  Learn what it means for your cat's nutrition to be out of balance. Find out what too little or too much of each nutrient can do to your cat's health
 • Rewarding Your Cat with Hill's Cat Treats

  Tasty and delicious cat treats are a great way to connect with your cat and display your care and love for them. They can also be used as rewards for good behavior and as part of training.
 • Feeding fish to cats

  Puppy, kitten and pet dieting, cat nutrition and dog nutrition information from Hill's Pet
 • How to Transition Your Cat to Hill's Senior Age Defying Cat Food

  Making the informed decision to move your cat to Hill’s Age Defying 11+ cat food is an important one transitioning your cat to a new food needs to be done the right way. Follow these simple steps for the transition.
 • Cats and running water

  Puppy, kitten and pet dieting, cat nutrition and dog nutrition information from Hill's Pet