Нашата история

Нашата история

В края на 30-те години слепият младеж Морис Франк обикалял страната със своето куче водач Бъди, за да популяризира кучетата-водачи и организацията Seeing Eye™ . Немската овчарка Бъди обаче страдала от бъбречна недостатъчност и г-н Франк потърсил помощ от д-р Марк Морис-старши. Д-р Морис преценил, че болестта е резултат от лошо хранене и, заедно със съпругата си Луиз Морис, разработил нова храна за домашни любимци. Луиз и три други жени продължили да правят храната в мазето на семейство Морис, като я затваряли в буркани Ball™ . Raritan Ration B е предшественикът на Hill's™ Prescription Diet™ k/d™ Canine и е разработен за кучета с бъбречна недостатъчност.

Д-р Морис изпращал храната на г-н Франк, който обикалял страната с Бъди. Бурканите, обаче, често се чупели при транспорта. Морис Франк уредил доставка за д-р Морис на няколко хиляди консервени кутии и ръчна машина за консервиране. Тогава започнали да затварят храната в консерви.

Ново партньорство

И така, през 1948 г. д-р Морис сключил договор с Бъртън Хил от Hill Packing Company в Топека, щата Канзас, за консервиране на храна с ново име, Canine k/d™ , и дал лиценз на Hill за производство на неговите формули за храни за домашни любимци.

През следващите години партньорството между д-р Морис и Hill Packing Company прераства в Hill's™ Pet Nutrition и продължава да се развива и да добавя лечебни храни към продуктовата серия Prescription Diet™ . Д-р Морис основава изследователска лаборатория в Топека през 1951 г., когато излизат четири храни от серията Prescription Diet за кучета.

Синът на д-р Морис, д-р Марк Морис-младши, продължава да развива Hill's Pet Nutrition през следващите няколко десетилетия. По-младият д-р Морис забелязва, че има търсене на консистентна, висококачествена храна за домашни любимци за приложение в научни изследвания. В резултат той разработва храна за здрави животни. През 1968 г. излиза сеерията Hill's™ Science Diet™ , която се разпространява чрез ветеринарни клиники и специалисти по домашните любимци. Серията не спира да се разраства и днес включва повече от 50 храни, формулирани за различните етапи от живота и специалните нужди на здравите домашни животни.

happy dog on the field

Hill's днес

През 1976 г. Colgate-Palmolive Company купува Hill's Pet Nutrition. Днес, продуктите на Hill's се предлагат в 86 страни по света. Продажбите на компанията достигат 1 млрд. щ.д. през 1999 г. и продължават да нарастват всяка година. Ветеринарните лекари по света препоръчват и хранят собствените си питомци с продуктите на Hill's повече от всяка друга марка.

В Центъра на Hill's Pet Nutrition в гр. Топека, щата Канзас, екип от ветеринарни лекари и сертифицирани специалисти по хранене и вътрешни болести работят заедно с екип от домашни животни за разработването на питателни и вкусни храни. Към всяко животно е зачислен екип, който му осигурява чиста и просторна среда за обитаване, зони за упражнения, трасе за аджилити и много приятели – други животни и хора. Този център от световна класа разполага и с напълно оборудвана ветеринарна болница, сертифицирана от Американската асоциация на болниците за животни (American Animal Hospital Association – AAHA) – отговаряйки на най-високите днешни стандарти за ветеринарни болници за малки животни.

Днес Hill's Pet Nutrition продължава традицията в грижите, започнала през 1939 г. от един забележителен ветеринарен лекар. Нашите продукти Prescription Diet™ , Science Diet™ и Ideal Balance™ предлагат най-качествените храни за домашни любимци на пазара.

®/ ™ Seeing Eye е търговска марка на Seeing Eye, Inc. Ball е търговска марка на Ball Corporation.