Храни за малки котенца

Как и кога да храните Вашето малко котенце.

Важно е да давате на Вашето малко котенце подходящото количество храна на правилните интервали, но това може да не се окаже лесно -- изискванията при хранене се различават значително от едно котенце до друго. Упътванията за хранене върху консервата или торбичката с храна са само началото. Изключително важно за здравето на Вашето малко котенце е физическото му състояние да се следи редовно и количеството храна да се коригира съответно.

За да поддържате здраво Вашето малко котенце, Hill’s препоръчва да се следват тези прости стъпки в този период:

  • Претеглете котенцето
  • Хранете го според упътванията за хранене и според препоръките на ветеринарния лекар
  • Преценете физическото състояние на Вашето котенце чрез нашата онлайн таблица за проследяване на растежа. Просто въведете етапа на развитие и теглото му и като използвате плъзгача, можете да определите резултата за състоянието на Вашето котенце
  • Регулирайте количеството, което давате на котенцето, според растежа му

Смяна на храната

Ако сменяте храната на Вашето котенце с Hill’s Science Plan Kitten, въвеждайте я постепенно в рамките на 7 дни. За тази цел смесвайте старата храна с новата, като увеличавате количеството на новата, докато остане само Science Plan. Тогава то ще може напълно да се наслади на вкуса и предимствата на превъзходната храна, осигурена от Science Plan Kitten.

Вие и Вашия ветеринарен лекар

Вашият ветеринарен лекар е най-добрия източник на информация относно здравето и благосъстоянието на Вашето котенце. Помолете Вашия ветеринарен лекар редовно да Ви дава препоръки за теглото на котето, тъй като постигането и поддържането на идеалното тегло на домашния любимец не само намалява някои рискове за здравето, но може да доведе до по-дълъг, по-здравословен и изпълнен с енергия живот на котето Ви.

 

Попитайте Вашия ветеринарен лекар кой от трите метода за хранене е най-добрия за малкото Ви котенце:

Свободен Избор:   Храната е достъпна за котенцето по всяко време.
Хранене в Определено Време: Храната е достъпна за котенцето за определено време.
Хранене на Порции: Определено количество храна е достъпна за Вашето котенце в точно установени часове за хранене всеки ден.
Вода  Вашето котенце трябва да получава достатъчно количество прясна вода през цялото време. Ако то дълго време не пие вода, здравето му ще се увреди.  
Лакомства и хапки Въпреки че е изкушаващо да му дадете остатъци от масата, те не осигуряват на Вашето котенце правилния баланс от хранителни вещества. Опитайте се да не давате много лакомства, тъй като могат да доведат до увеличаване на теглото или до хранителен дисбаланс.

Следващата стъпка   Когато Вашата котка стане на една година и достигне зряла възраст, нейните хранителни нужди ще са различни. Ще трябва да премине на храна за зрели котки, която ще й набавя точно определени витамини и минерали в балансирани количества, които са подходящи за възрастта й. Hill’s Science Plan може да осигури точно това. Серията продукти за всички стадии на живота е пригодена да поддържа котката Ви в най-добро здраве през целия й живот, независимо от порода или начина й на живот.