Играйте с котката си без да натоварвате бюджета си: 7 напълно безплатни игри

Published by
Време за прочитане на материала минути

Намерете храна, която отговаря на нуждите на вашия домашен любимец

Намерете храна, която отговаря на нуждите на вашия домашен любимец

Намерете храна, която отговаря на нуждите на вашия домашен любимец

Играта с котката е изключително важна за нейното здраве. Стимулиращата среда я поддържа физически и умствено активна.

Котешките играчки не са непременно и само тези, които купуваме. На практика, всичко може да се превърне в играчка за Вашия пухкав приятел, без да Ви струва нищо. Котките се радват истински на картонени кутии, стари вестници и дори ледени кубчета.

Но за да бъде радостта пълна, котката има нужда и Вие да се включите в играта! Използвайте въображението си и с различни предмети, които се намират около вас, измислете игри за Вас и Вашата котка, без да изхарчите и стотинка!

Предлагаме Ви седем идеи, с които да стартирате съвместните си игри:

1. Прасенца в одеалото

Нищо не е по-вълнуващо за котките от "лова". Плъзнете ръката си под одеалото и котката ще започне да скача върху "плячката" почти веднага. Имайте предвид, че ако извади ноктите си, тънкото одеало може да не е достатъчно да предпази пръстите Ви от драскотини. В този случай може да използвате плюшена играчка или друг предмет, за да защитите ръцете си от хищника.

2. Подхвърляйте смачкана на топка хартия

Не изхвърляйте все още ненужната поща. Смачкайте хартията на топка и я хвърлете пред своята котка. Най-вероятно тя ще я подхвърля по пода, ще я преследва и удря с лапа. Може да се изненадате, ако я запрати обратно към Вас, за да я хвърлите отново и отново.Calico cat with intense yellow eyes peering out of a brown paper bag.

3. Позволете на котката си да 'прочете' вестника

Също както при играта с одеалото, тук може да движите предмет под хартия (лъжица, молив или клечки). За котката ще е неустоимо предизвикателство да се опита да ги хване. Може също да направите палатка от хартия и да й позволите да се крие под нея, докато Вие вървите влачейки панделка или връвчица. А така!

4. Захлупете котката и играйте с хартиен плик

Има нещо в една хартиена торбичка, което може да забавлява Вашата котка дни наред. Включете се в играта и Вие, като драскате по външната страна, докато котката е вътре. Тя ще реагира на всички сенки или звуци, които чува. Добра идея е да направите дупки в двата края на долната страна, така че, ако котката обърне торбата върху себе си, да не остане затворена в нея и да й осигурите видимост.

5. Напълно цилиндричен

Тази игра изисква "направи-си-сам" усилия от Ваша страна, но ще се справите! Нужна Ви е картонена кутия - например кутия за обувки или кутия за хартиени салфетки с отрязан капак. Добавете празни ролки от тоалетна хартия, така че те да стоят вертикално в кутията. Необходими са толкова ролки, колкото да напълните кутията. (Залепете ролките, за да не се окажат разпръснати из цялата къща. Ако това не Ви притеснява, пропуснете тази стъпка!) Сега вече може да импровизирате. Може да изрежете дупки в противоположната стена на кутията и да поставите малки играчки в различните дупки, които котката да се опита да хване. Също така може да поставите лакомства в ролките от хартия, като ги покриете с топчета хартия отгоре или тампончета, което ще накара котката да се потруди, докато ги извади.

6. Лед, лед, скъпа.

Поиграйте хокей на лед с Вашата котка. Седнете на теракот, балатум или друга непопиваща повърхност и си подавайте кубче лед. Този, който накара другия да пропусне, печели!

7. Направи си сам котешка крепост

Може, разбира се, да дадете на Вашата котка една празна кутия и да й осигурите часове безкрайно удоволствие. Не изхвърляйте ненужната картонена кутия, а изрежете на всяка стена дупки, през които може да премине котката. И защо да е само една кутия, когато може да построите цяла сграда за котки? Сложете една върху друга няколко кутии и надиплете малко одеало отгоре, за да построите съвършената котешка крепост.

Котките могат да се забавляват чудесно сами. Наблюдавайте ги внимателно и ще измислите много игри, в които да използвате обикновени предмети от домакинството, без да е необходимо да изваждате портфейла си. Хайде, време е за игра!

P.S. Уверете се, че сте отстранили и прибрали на безопасно място връзки, панделки или други подобни неща след като сте играли с котката си. Има случаи на котки, погълнали връзки и малки предмети, които е трябвало да бъдат лекувани след това.

Contributor Bio

Kara Murphy

Кара Мърфи

Кара Мърфи е писателка на свободна практика в Ери, Пенсилвания. Тя има голдън дудъл наречен Мади, който винаги души едно и също място в двора на съседа при разходките й в квартала.

Свързани статии

 • Котката ми е с капризна | Hill's Pet

  154502253 Ако Вашата котка е капризна по отношение на храната, не се притеснявайте, защото котките имат репутация на изключително претенциозни животни, когато става въпрос за храна.
 • Какво да търсите на етикета на една храна за котки

  154502253 Дали защото току-що сте донесли ново котенце в дома си, или пък защото Вашата капризна котка изисква преразглеждане на храната за вечеря, важно е да знаете как да дешифрирате етикетите на храните за домашни любимци. Ако една храна е без зърнени продукти, значи ли това, че тя има и по-малко въглехидрати? Какво означава Гарантиран Анализ?
 • Колко е важно Вашата котка да пие вода

  154502253 Колко е важно Вашата котка да пие вода
 • Храни, които са опасни или отровни за котки

  Когато става въпрос за Вашата котка, искате да сте сигурни, че й осигурявате най-добрия вид котешка храна, подходяща за нейните хранителни нужди.

Related Articles

Related products

 • Заболяване на долния уринарен тракт при котките (FLUTD) е общ термин и включва, например, камъни в бъбреците и други причини за раздразнение на пикочния мехур.
  Buy Now »
 • Learn about kidney conditions in cats, what the signs are, and how the right cat food can help support your pet.
  Buy Now »