Игри и упражнения: котки

Търсите начин да подтикнете котката към активност? Прегледайте тези статии.  

0 РЕЗУЛТАТА, ПОДРЕДЕНИ ПО:

Съответствие

Играта поддържа котката здрава 

Едно от най-важните неща, които можете да направите за котката си, е да играете с нея. Това поддържа здравето й, укрепва връзката Ви с нея, а може дори да подобри и Вашето здраве донякъде. За щастие котките обичат да играят, така че не е толкова трудно да ги мотивирате, колкото да станете в 5 сутринта, за да отидете във фитнеса. Трябват Ви само подходящите играчки за котки, малко звукова стимулация и игри! С две думи, играта с котката почти изцяло опира до стимулиране на нейните инстинкти за лов и преследване.  

cat staring the camera

Нека времето за упражнения бъде време за игра 

Дворните котки имат много възможности да се упражняват, да играят и да ловуват. Домашните котки обаче са малко по-предразположени към безделие. За Ваш късмет обаче раздвижването на котка не е трудно – всъщност е много забавно! Освен това то помага за заздравяване на връзката Ви с нея, като същевременно поддържа душевното и физическото й здраве.

cat's playing

Игри и играчки

Котките обожават игрите и от Вас се иска само малко изобретателност. За начало скрийте лакомства из къщата, които тя да издири. Тя е роден ловец и ще се впусне с удоволствие в търсенето. Може да играете и на криеница. Местете се от стая в стая и я викайте по име, и задължително я награждавайте, когато ви намери. Играчките за котки са отличен начин да раздвижите любимеца си. Опитайте с пръчка с пера, колички с дистанционно управление и звънчета. Или просто завържете някоя от играчките й на връвчица и я размахайте, все едно играчката се движи – тя веднага ще се хвърли върху нея. Едно обаче трябва да запомните – никога не позволявайте на котката да използва ръцете и пръстите Ви като „плячка“. В противен случай ще я научите, че „ловуването“ на хора е нормално. Най-добре е да стопирате това поведение, преди то да й стане втора природа – да не говорим колко трудно е да бъде отучена от този навик.