Куче и бебе... първи другарчета

Published by
Време за прочитане на материала минути

Намерете храна, която отговаря на нуждите на вашия домашен любимец

Намерете храна, която отговаря на нуждите на вашия домашен любимец

Намерете храна, която отговаря на нуждите на вашия домашен любимец

При една добра подготовка събирането на куче и бебе не би трябвало да създаде никакви проблеми. Появата на бебе е най-вълнуващият момент в живота, но понякога кучето не споделя Вашия ентусиазъм.

Всичко се променя

Вашият живот ще се промени с бебе вкъщи, а с това неизбежно ще се промени и животът на кучето. Кучето е свикнало да получава цялото Ви внимание, но Вашият фокус вече ще бъде върху бебето.

Някои кучета се адаптират бързо и поемат ролята на защитник и пазач, докато други реагират по-бавно и се нуждаят от помощ, за да се почувстват удобно в новата домашна ситуация.

Един от потенциалните проблеми е свързан с мястото за спане. Ако досега кучето е спало при Вас, на леглото, направете му друго удобно място за сън. Сложете нещо свое в новото му легло, което да му напомня за Вас, така че да се чувства щастливо и в безопасност. Понякога промяната отнема няколко седмици, но бъдете настоятелни. Кучето, в крайна сметка, ще свикне и ще се почувства удобно в новото си легло.

Запознаване със ситуацията

Вероятно ще настъпи промяна и в разходките на кучето, затова може да взимате с Вас и бебешката количка още преди появата на бебето, за да свикне кучето с нея. Хубаво би било да забавите темпото, както ще вървите с бебето.

Добре е също предварително да пускате кучето в детската стая, за да свикне с новите предмети и миризми, особено ако това е стая, в която досега е прекарвало много време.

Запознанството между кучето и бебето трябва да стане спокойно. Дръжте кучето на каишка и го оставете да подуши леко бебето и просто да постои до него. Всяко добро поведение трябва да се възнаграждава с похвали. Лошото поведение, например ръмжане или дърпане на каишката, трябва да се порицава твърдо. На къса каишка го накарайте да седне, докато се успокои, и бързо ще научи къде му е мястото.

Никога не оставяйте кучето само с бебето и наблюдавайте поведението му, докато се уверите, че е свикнало със ситуацията.

Бебетата са голяма промяна за всички, включително и за домашните любимци. С малко помощ дори едно ревниво куче ще се адаптира и ще продължи да бъде добър приятел на семейството.

Свързани статии

 • Котката ми е с капризна | Hill's Pet

  154502253 Ако Вашата котка е капризна по отношение на храната, не се притеснявайте, защото котките имат репутация на изключително претенциозни животни, когато става въпрос за храна.
 • Какво да търсите на етикета на една храна за котки

  154502253 Дали защото току-що сте донесли ново котенце в дома си, или пък защото Вашата капризна котка изисква преразглеждане на храната за вечеря, важно е да знаете как да дешифрирате етикетите на храните за домашни любимци. Ако една храна е без зърнени продукти, значи ли това, че тя има и по-малко въглехидрати? Какво означава Гарантиран Анализ?
 • Колко е важно Вашата котка да пие вода

  154502253 Колко е важно Вашата котка да пие вода
 • Храни, които са опасни или отровни за котки

  Когато става въпрос за Вашата котка, искате да сте сигурни, че й осигурявате най-добрия вид котешка храна, подходяща за нейните хранителни нужди.

Свързани продукти

 • Често, когато едно обучено домашно куче започне да уринира из къщата, стопаните му вярват, че това е станало случайно. За съжаление, понякога това води до липса на доверие и обтяга отношенията дори и между най-привързаните стопани и тяхното любимо куче.
 • Полезна информация за алергии към храни и към фактори от околната среда, които могат да засегнат кучетата, обичайни причинители, разпознаване на симптомите и съвети за справяне с проблема.
 • Learn about kidney conditions in dogs, what the signs are, and how the right dog food can help support your pet.