Куче и бебе... първи другарчета

Published by
четиво за Време за прочитане на материала

При една добра подготовка събирането на куче и бебе не би трябвало да създаде никакви проблеми. Появата на бебе е най-вълнуващият момент в живота, но понякога кучето не споделя Вашия ентусиазъм.

Всичко се променя

Вашият живот ще се промени с бебе вкъщи, а с това неизбежно ще се промени и животът на кучето. Кучето е свикнало да получава цялото Ви внимание, но Вашият фокус вече ще бъде върху бебето.

Някои кучета се адаптират бързо и поемат ролята на защитник и пазач, докато други реагират по-бавно и се нуждаят от помощ, за да се почувстват удобно в новата домашна ситуация.

Един от потенциалните проблеми е свързан с мястото за спане. Ако досега кучето е спало при Вас, на леглото, направете му друго удобно място за сън. Сложете нещо свое в новото му легло, което да му напомня за Вас, така че да се чувства щастливо и в безопасност. Понякога промяната отнема няколко седмици, но бъдете настоятелни. Кучето, в крайна сметка, ще свикне и ще се почувства удобно в новото си легло.

Запознаване със ситуацията

Вероятно ще настъпи промяна и в разходките на кучето, затова може да взимате с Вас и бебешката количка още преди появата на бебето, за да свикне кучето с нея. Хубаво би било да забавите темпото, както ще вървите с бебето.

Добре е също предварително да пускате кучето в детската стая, за да свикне с новите предмети и миризми, особено ако това е стая, в която досега е прекарвало много време.

Запознанството между кучето и бебето трябва да стане спокойно. Дръжте кучето на каишка и го оставете да подуши леко бебето и просто да постои до него. Всяко добро поведение трябва да се възнаграждава с похвали. Лошото поведение, например ръмжане или дърпане на каишката, трябва да се порицава твърдо. На къса каишка го накарайте да седне, докато се успокои, и бързо ще научи къде му е мястото.

Никога не оставяйте кучето само с бебето и наблюдавайте поведението му, докато се уверите, че е свикнало със ситуацията.

Бебетата са голяма промяна за всички, включително и за домашните любимци. С малко помощ дори едно ревниво куче ще се адаптира и ще продължи да бъде добър приятел на семейството.

Свързани статии

Свързани продукти

  • В следващите минути трябва да получите имейл, съдържащ връзка за нулиране на паролата ви.
  • Забравихте паролата си?
  • Забравихте паролата си?
  • Тук ще намерите отговори на най-честите потребителски въпроси за храните на Hill's™. Ако не откриете това, което търсите, не се колебайте да се свържете с нас за отговор.