Обучение

Готови ли сте да обучите кучето си? Потърсете полезна информация и статии

0 Results ordered by

Relevance

Как да тренирате кучето си

Кучетата повече от всичко искат да ви направят щастливи – затова повечето от тях се дресират лесно. Преди да започнете, направете списък с основните команди, на които искате да го научите: „седни“, „мирно“, „ела“, „долу“ или „не“ (последната винаги си трябва). Ще искате също така да контролирате лаенето му, да го научите да не си проси храна и да избягва инциденти в къщата. Всичко това е лесно постижимо – трябва само постоянство, похвали, понякога лакомства и много търпение и положително отношение. Четете нататък за още тренировъчни идеи и съвети. 

Dog Looking  his owner

Хигиенни навици

Когато започнете обучението за създаване на хигиенни навици, бъдете готови за инциденти – и останете търпеливи и позитивни. Това е едно от най-важните неща, които кучето трябва да научи, затова първо направете график. Кучетата са създания на навика, затова е добре извеждането им да става след хранене, игра, събуждане от дрямка, преди връзване и винаги, когато подуши място за уриниране. Когато кучето се облекчи на правилното място, не жалете похвалите. Лакомство като награда след изхождането на правилното място, ще го мотивира за следващия път. С времето кучето ще се научи къде и кога да ходи по нужда. Помнете обаче, че не всички кучета са перфектни. Вероятно понякога ще чистите след тях. За още тренировъчни съвети прочетете статиите по-горе.

Dogs playing with ball

Социализиране на кучето

Ключът към социализацията е кучето да се сблъска с възможно най-много хора, места и животни. Забелязали ли сте как някои кучета се боят от мъже с бради или хора с ръкавици? Или кучета, които се ужасяват да се качат в кола, или лаят всеки път, когато видят друго куче? Тези странности могат да се коригират със социализиране – особено докато са малки. Прочетете нашите статии за социализирането за повече информация.