Присвива ли се стомахът на Вашето куче от лошите му навици?

Публикувано от
минути: Време за четене минути

Намерете храна, която отговаря на нуждите на вашия домашен любимец

Намерете храна, която отговаря на нуждите на вашия домашен любимец

Намерете храна, която отговаря на нуждите на вашия домашен любимец

Кучетата по природа са любопитни чистачи. Това може да означава, че надушват и ядат всякакви неща, които не трябва –развалена храна, разлагащи се трупове, изхвърлени човешки закуски и често, дори изпражнения на други животни.

Не е изненадващо, че тези лоши навици могат да доведат до стомашни проблеми с повръщане и диария като най-вероятните последици. Въпреки че повръщането или признаци като кървави или воднисти кучешки изпражнения са тревожни както за кучето, така и за собственика, тези признаци обикновено преминават относително бързо. Ако Вашето куче обича да обикаля кофите за боклук или държи носа си върху бордюра с надеждата да грабне нещо вкусно, може да се наложи да вземете мерки, тъй като този вид разчистване може да бъде отключващ фактор за всякакви храносмилателни разстройства. Използването на намордник, тип кошница, или повече работа върху навиците на Вашето куче може да е от значение.

Храненето с качествена храна за домашни любимци, спазването на рутина и контролирането на количеството, което давате, могат да помогнат, когато става въпрос за поддържане на здравето на стомашно-чревната система.

Храносмилателните разстройства на някои кучета се превръщат в дългосрочен проблем. Това може да се дължи на редица неразположения като хранителна непоносимост, възпалително заболяване на червата или друго заболяване като проблем с черния дроб, което също причинява храносмилателни смущения. При кучета с подобни по-дългосрочни проблеми е възможно храносмилателната им функция да се контролира чрез хранене с подходящ за тяхното състояние специално разработен продукт от серията Hill’s Prescription Diet. Помолете Вашия ветеринарен лекар да Ви препоръча най-подходящата храна за справяне с храносмилателното разстройство или основния проблем на Вашия домашен любимец.

Свързани статии

Свързани продукти

  • Често, когато едно обучено домашно куче започне да уринира из къщата, стопаните му вярват, че това е станало случайно. За съжаление, понякога това води до липса на доверие и обтяга отношенията дори и между най-привързаните стопани и тяхното любимо куче.
  • Полезна информация за алергии към храни и към фактори от околната среда, които могат да засегнат кучетата, обичайни причинители, разпознаване на симптомите и съвети за справяне с проблема.
  • Learn about kidney conditions in dogs, what the signs are, and how the right dog food can help support your pet.