Защо мастните киселини са здравословни за Вашето куче

когато споделяш живота си с куче, една от радостите е външният вид и усещането за бляскава козина. Много от нас съдят за здравето на домашните си любимци по лъскавата козина, така че не е изненадващо, че най-честите причини за ветеринарни прегледи, са проблеми с кожата и козината.1 Когато възникнат проблеми с кожата или козината, на родителя на домашния любимец често се препоръчва да прибави добавка, която съдържа омега-6 и омега-3 мастни киселини към дневния режим на домашния любимец. Но в много случаи, решението може да е само една обикновена смяна на храната.

Ролята на Омега-6 и Омега-3

Както омега-6, така и омега-3 мастните киселини допринасят за поддържането на здрава кожа, спомагат за силна имунна система и участват в клетъчния растеж. Ако кучето не получава достатъчно от тези есенциални мастни киселини, могат да се появят класическите признаци на дефицит, включително:

  • суха, лющеща се кожа
  • козина без блясък
  • дерматит
  • падане на козината

Подходящото количество омега-6 и/или омега-3 мастни киселини може да помогне на кучета, които имат проблеми с кожата и козината, както и при някои други проблеми. Това може да се постигне или като давате на кучето храни, които са богати на есенциални мастни киселини, или като използвате добавки с мастни киселини, или като комбинирате двата метода.2 Най-подходящият и икономичен начин е да храните домашния си любимец с храни, които са богати на есенциални мастни киселини.

Ключови въпроси

  • Най-често срещаните причини за ветеринарни прегледи са проблемите с кожата1
  • Омега-6 и омега-3 мастните киселини са жизненоважни за здравето на кожата и козината
  • Оригиналната храна за кучета Hill’s® Science Plan® Adult Advanced Fitness е богат източник на есенциални мастни киселини

Повече от добавки

Съществува много лесен начин да осигурите на кучетата мастните киселини, от които се нуждаят, за да имат здрава кожа и козина — хранете ги с храната за кучета Hill’s® Science Plan® Adult Advanced Fitness. Advanced Fitness е богат източник на омега-6 и омега-3 мастни киселини. Всъщност, 14 капсули обикновена добавка с мастни киселини се равняват на количеството есенциални мастни киселини в една купичка с Advanced Fitness.3

Край на неудобствата с хапчетата

На никой от нас не му харесва да си мисли за момента, в който ще трябва да дадем на нашия домашен любимец хапче или ненужни добавки. В някои случаи добавките с мастни киселини могат да се окажат от полза за кучета с хронични или сериозни заболявания. Но за едно нормално, здраво куче, разходите и проблемите при поглъщането на добавките с мастни киселини не са необходими. Просто хранете кучето си с храна, която е богата на есенциални мастни киселини — Hill’s® Science Plan® Adult Advanced Fitness.

 

1 Roudebush P, Schoenherr WD. Skin and Hair Disorders. In: Hand MS, Thatcher CD, Remillard RL, et al., eds. Small Animal Clinical Nutrition, 5th ed. Topeka, KS: Mark Morris Institute; 2010:637.
2 Scott DW, Miller DH, Griffi n CE. Muller & Kirk's Small Animal Dermatology, 6th ed. Philadelphia, PA: W.B. Saunders Co; 2001:367.
3 Vetri-Science Omega-3,6,9. Уебсайт на Лабораториите Vetri-Science. http://www.vetriscience.com. Ползвани на 16 юни 2010 год.