Храни и хранене: кучета 

 

Търсите най-добрата храна за кучета? Започнете с някои от тези статии. 

0 РЕЗУЛТАТА, ПОДРЕДЕНИ ПО:

Съответствие

Здравословна храна. Щастливо куче. 

Опитвали ли сте да откриете най-добрата храна за малкото кученце? Не е лесно да се избере точната храна, когато безброй марки и специализирани храни запълват рафтовете в зоомагазина. Но не се тревожете. Притесненията ви просто означават, че сте добър стопанин. Защо? Защото осигуряването на висококачествена, добре балансирана храна е едно от най-важните неща, които можете да направите за кучето си. Продължавайте да четете, за да научите как да изберете идеалната храна за неговото благополучие. 

grain

Най-добрата храна за кучета

Едно от най-важните неща, които може да направите за кучето си, е да му осигурите добре балансираното хранене, от което се нуждае. То трябва да съдържа баланс от протеини (животински), качествени мазнини и важни хранителни елементи като омега-3 мастни киселини. Кучето се нуждае и от над 50 основни хранителни вещества, сред които витамин C, калций и фосфор. Запомнете, че ако храната не съдържа всички жизненоважни хранителни вещества за кучето, то може да развие здравословни проблеми. 

Смяна на храната спрямо възрастта

Не съществува една-единствена храна, подходяща за всички кучета, защото всяко има различни хранителни нужди според етапа от живота му, в който се намира. Има храна за активни кучета, за големи породи, както и много храни, специално разработени за здравословни състояния като артрит, кожни алергии, зъбни и ставни проблеми. А ако имате куче в напреднала възраст, за него има специални храни, които обикновено съдържат по-малко минерали за по-здрави бъбреци. 

Small dog about to eat

Храни, които да избягвате

Кучетата имат различни хранителни нужди от нас хората, затова не е добра идея да ги храним с човешка храна. Обикновено тя е твърде калорична, не е балансирана и не съдържа всичко необходимо за тях. Също така има храни, които могат да ги разболеят и да разстроят стомасите им. Важно е да се знае кои храни могат да бъдат токсични за тях. Има много отровни храни и опасни предмети в домакинството, но ето някои, за които да внимавате – ако кучето ви открие шоколадовата торта, която току-що сте направили, ще е добре да се обадите на ветеринарния му лекар, защото шоколадът е отровен за кучетата. Същото важи за случаите, в които то е изяло грозде, лук и чесън.