Рискове за здравето при прехранване на кучето

Опасностите от прехранването на Вашето куче

JСъщо като нас, за кучетата е важно да разполагат с правилния баланс от основните витамини, хранителни вещества и минерали, за да работи правилно организма им. Кучетата, които не са хранени с балансирана храна, могат да развият различни здравословни проблеми, като костни малформации или ниска костна плътност поради липсата на калций и фосфор, казва Сара Картър, Доктор по Ветеринарна Медицина в Клиниката MSPCA Angell Shalit-Glazer. Трябва да сте сигурни, че давате на кучето си правилното количество храна, тъй като прехранването може да причини проблеми, а именно затлъстяване, което може да се окаже трудно за контролиране.

“Тъй като затлъстялото куче не е здраво куче; то често има по-малко енергия и за него е по-трудно да се разхожда, да се изкачва и да слиза по стълби “, казва Д-р Картър. “Куче, което може да тича и да скача ще е много по-щастливо и ще има много по-добро ментално и физическо здраве.”

Затлъстяването може да доведе до диабет и възпалителни заболявания като артрит. Според Д-р Картър, ортопедичните и неврологични заболявания могат да се окажат по-трудни за лечение, когато кучето е затлъстяло. Ако кучето има разместен междупрешленен диск или е счупило крайник, например, ще му бъде много по-трудно да се възстанови и да се раздвижи, ако е натоварено с допълнителни килограми, добавя тя. Тъй като всяко куче може да бъде предразположено към затлъстяване, кучетата, които водят заседнал начин на живот и консумират допълнителни калории, са изложени на най-голям риск от затлъстяване. За съжаление, голям брой кучета понастоящем са с наднормено тегло или затлъстели, независимо от начина, по който се отглеждат.

За точна диагноза и възможности за лечение, винаги се консултирайте с Вашия ветеринарен лекар и го помолете да Ви препоръча най-добрата храна за състоянието на Вашето куче.

For the complete article on feeding your dog with love, not excess food, visit petMD.