Как кучетата показват привързаността си към стопаните след дълго отсъствие

Dog taking a selfie with pet parent

Ако някога сте пътували без кучето си, знаете, че най-вълнуващият момент от завръщането Ви е да видите с каква радост Ви посреща то. Понякога обаче реакцията на кучето при завръщането на стопанина може да бъде непредсказуема. Вижте тези десет смешни начина, по които кучетата посрещат стопаните си след дълга раздяла.

1. Прави си селфи с вас

След дългото отсъствие, хората обичат да показват на света колко са щастливи да се съберат отново с тези, които ги очакват у дома, и някои кучета с удоволствие позират за снимка. Често причината за това е желанието да Ви имитират, но така или иначе се получава перфектната снимка. Някои кучета дори си имат собствени профили в социалните мрежи, където да споделят селфита!

2. Чака да го галите по коремчето

Shaggy dog lying on his back in the grass expecting a belly rub.

Кой стопанин не би захвърлил куфарите, за да погали едно такова коремче още на входната врата? Много кучета ще се търкалят, докато стопанинът не им окаже вниманието, което заслужават, а други са още по-настоятелни...

3. Поздравява ви лице в лице

Това кученце явно очаква обяснение от стопанина си за дългото му отсъствие (всъщност то просто иска да почувства миризмата му отново). Дали ще Ви засипе с целувки или ще настоява да го погалите по коремчето, и за двама Ви е важно да прекарате време насаме след дългата раздяла.

Large yellow lab peaking around corner with toy at his feet.

4. Носи ви играчка

Както можете да си представите, кучетата се отегчават, когато хората ги няма, затова не се учудвайте, ако Ви носи всяка възможна играчка около него, когато най-после се приберете. Кучето Ви няма търпение да си играе с Вас, след като вече сте се завърнали.

5. Пощурява напълно

Някои кучета просто пощуряват, когато видят семейството си, губят всякакъв контрол. Започват да се въртят в кръг, да лаят, да скачат и да се търкалят като бесни – можете само да се смеете, докато се успокоят и повярват, че наистина сте се прибрали.

6. Чакат на прозореца

Нетърпеливковците могат да чакат стопанина си на прозореца, с широко отворени очи и махаща опашка. Много кучета са способни да различат звука (или вида) на колата Ви и това им стига, за да се втурнат към прозореца и да покажат колко са щастливи, че най-после се завръщате (да се надяваме с вкусни лакомства).

7. Къде беше?

Brown dog licking human hand.

Имате ли куче, което Ви души усилено, когато се върнете от пътуване? Кучетата имат над 300 милиона обонятелни рецептора, според PBS, и знаят кога сте били около други животни или в нова обстановка. И на тях им харесва да поемат всеки нов мирис, който донасяте със себе си.

8. Обсипва ви с целувки

Някои кучета нямат търпение да ви дарят с много целувки (а може би дори прегръдка), когато се връщате от пътуване. Кучетата обичат да показват безусловната си любов към стопаните, а кой любител на кучета не обича да се порадва на влажното носле, което не е виждал отдавна?

9. Хайде на криеница?

Макар повечето кучета да се втурват с радостен лай към дълго отсъствалите си стопани, някои обичат да се крият и да чакат да бъдат намерени. Това не означава, че не сте им липсвали, затова веднага след завръщането си ги намерете и им дайте цялото си внимание, поне за малко.

10. Абсолютно нищо

Sleepy dog with head on a green pillow.

„Ей, приятел, прибрах се!“ Тишина... Ако кучето Ви не реагира изобщо или даже продължи да си подремва, след като влезете през вратата, това не означава, че не сте му липсвали. Някои кучета могат да чакат да се сгушите при тях, а други (с времето) свикват с дългите раздели и знаят, че няма нужда да драматизират, за да привлекат вниманието Ви.

Кучетата показват по уникални начини колко сте им липсвали и ако успявате да снимате някои от тези моменти, винаги ще си спомняте милионите причини да ги обичате толкова много.

Биография на автора

Криси Клингер

Криси Клингер е учителка, писателка и майка на две деца, три кучета и три котки. Тя се стреми да живее активно и природосъобразно.