Бълхи и глисти

Публикувано от
Време за прочитане на материала минути

Намерете храна, която отговаря на нуждите на вашия домашен любимец

Намерете храна, която отговаря на нуждите на вашия домашен любимец

Намерете храна, която отговаря на нуждите на вашия домашен любимец

Не само хората ще харесат новия ви домашен любимец

Вашето коте ще хареса суетенето и вниманието, което вие, вашето семейство и приятели щедро ще отделите за него, но не и вниманието, което получава от паразитите. Бълхите, глистите и акарите са изключително често срещани, така че би било доста необичайно, ако вашето коте не ги "завъди" в даден момент. Добрата новина е, че паразитите не са толкова вредни и лесно можете да се отървете от тях. Ако вашето коте страда от паразити, вашият ветеринарен лекар ще ви препоръча най-добрия препарат и ще ви посъветва как да постигнете най-добри резултати в тази битка.

Бълхи

Понякога необичайно меко време може да предизвика експлозия от бълхи вътре и около дома ви. Дори ако вашето коте е било редовно обезпаразитявамо, все пак може да откриете, че се чеше. Потърсете малки кафяви петънца в козината й. След това ги извадете и ги поставете върху мокра кърпичка. Ако станат червени/кафяви на цвят, те са мръсотия от бълхи. В този случай ще трябва да обработите и дома си. Вземете спрей от вашия ветеринарен лекар за вашите килими, меки мебели и дори твърди подове; бълхите могат да се промъкнат във всяко кътче и цепнатина, за да снесат яйцата си. Не забравяйте да почистите и напръскате прахосмукачката си след употреба. Следвайте инструкциите на опаковката, за да се отървете от проблема, въпреки че пълното елиминиране може да отнеме до три месеца. Третирането с препарати прекъсва жизнения цикъл на бълхите, като убива ларвите, докато се излюпват, така че те няма да могат да се качат на вашето коте занапред.

 

Червеи/глисти

Най-често срещаният червей, който може да зарази вашето коте, е кръглият червей. (Когато вашето коте порасне малко, то също ще бъде податливо на тения.) Малко вероятно е вашето коте да покаже някакви признаци, че има вътрешни паразити, но ако заразата е тежка, ще видите разлики. Може да забележите загуба на тегло, пристъпи на повръщане и диария и дразнене около долната част.

Котенцата трябва редовно да се третират срещу глисти, като превенцията е много по-добра от лечението. Вашият ветеринарен лекар ще ви посъветва за най-подходящия обезпаразитяващ продукт, като обикновено ще трябва да извършвате това месечно, особено през първите шест месеца, а след това един път на три пъти месеца.

Свързани статии

 • Котката ми е с капризна | Hill's Pet

  154502253 Ако Вашата котка е капризна по отношение на храната, не се притеснявайте, защото котките имат репутация на изключително претенциозни животни, когато става въпрос за храна.
 • Какво да търсите на етикета на една храна за котки

  154502253 Дали защото току-що сте донесли ново котенце в дома си, или пък защото Вашата капризна котка изисква преразглеждане на храната за вечеря, важно е да знаете как да дешифрирате етикетите на храните за домашни любимци. Ако една храна е без зърнени продукти, значи ли това, че тя има и по-малко въглехидрати? Какво означава Гарантиран Анализ?
 • Колко е важно Вашата котка да пие вода

  154502253 Колко е важно Вашата котка да пие вода
 • Храни, които са опасни или отровни за котки

  Когато става въпрос за Вашата котка, искате да сте сигурни, че й осигурявате най-добрия вид котешка храна, подходяща за нейните хранителни нужди.

Свързани продукти

 • Заболяване на долния уринарен тракт при котките (FLUTD) е общ термин и включва, например, камъни в бъбреците и други причини за раздразнение на пикочния мехур.
 • Learn about kidney conditions in cats, what the signs are, and how the right cat food can help support your pet.