Ежедневни грижи за котката

От тези статии ще научите повече за това как да се грижите за котката си. 

0 РЕЗУЛТАТА, ПОДРЕДЕНИ ПО:

Съответствие

Грижи за котката  

Трябва да мислите за много неща, ако имате котка. Едно трябва да се отбележи – никой стопанин не е съвършен! Повечето стопани се учат в движение, но засега можете да намерите някои отговори на неотложните въпроси точно тук. 

cat in home

Добрите домашни грижи

Вашият дом може и да е най-комфортното място, на което котката някога е била, обаче може да бъде и най-опасното, ако не вземете съответните мерки. Обезопасете дома си за котката, като погледнете на всичко в него от нейна гледна точка. Може би държите отровни химикали, като антифриз, на открити рафтове – приберете ги на недостъпно за котката място. Всякакви висящи шнурове или кабели създават риск за бъркотия или инцидент. Сложете домашните растения на недостъпно място, защото някои от тях са отровни за котките. Това са само някои от опасностите. Търсете в статиите в този раздел за повече информация. 

Пътуване с котки

Повечето котки не обичат да пътуват. Всъщност те предпочитат да стоят на собствената си територия и се чувстват много некомфортно далеч от дома. Но ако решите да пътувате или ако се местите с котки в ново жилище, трябва да си вземете подходяща транспортна клетка и да не пускате котката, докато тя свикне с новата си територия. Пътуването със самолет налага повече планиране, тъй като някои авиолинии изискват котките да пътуват в отделна част на самолета, която е отоплена и херметизирана. 

petting the cat

Груминг грижи за котката

Както вече вероятно знаете, повечето котки прекарват голяма част от деня в грижи за козината си – но понякога имат нужда от малко помощ (например, когато козината им се заплете). Винаги, когато решите котката, тя трябва да е спокойна. Ако трябва да я решите, започнете с любимите й места и след това преминете към други области бавно и спокойно, така че да бъде положително преживяване и за двама ви.