Обичайните грешки на стопаните на кучета

С кучетата не винаги е лесно

Понякога те са предизвикателство дори за най-подготвените стопани. Тук сме подбрали най-често срещаните 3 грешки на стопаните, които вероятно усложняват и Вашия живот. Звучи ли Ви познато?

„Не е дебел, просто има едър кокал“

В действителност вероятно става въпрос за наднормено тегло, какъвто е случаят с повече от половината домашни любимци в американските домакинства. Понеже в днешно време повечето кучета имат излишни килограми, това е започнало да ни изглежда нормално. Вашият ветеринарен лекар може да направи оценка на кучето Ви с обективен инструмент като Протокол за оценка на теглото, за да получите точна представа какво трябва да бъде неговото тегло, както и каква диета ще помогне за целта.

„Отиваме на ветеринарен лекар само, когато животното е болно“

Животните са изключителни майстори на заблудата. Сякаш не искат да ни притесняват с болежките си. Обикновено, докато стопаните забележат признаците на болестта, вече е минало доста време. Годишните профилактични прегледи дават възможност да хванете проблеми като артрит и бъбречно заболяване в много по-ранен етап, което на Вас ще Ви спести пари, а на кучето – болката и стреса.

„Смених храната на кучето си, защото продавачът в магазина ми каза така“

Избирането на храна за кучето може да бъде объркващо. Продавачът в магазина за домашни любимци може да е много убедителен, но той не познава медицинската история на Вашето куче така, както Вашият ветеринарен лекар. Ако Вашият ветеринарен лекар препоръчва определена храна за кучето Ви, обикновено има обективна причина. Храната играе ключова роля за здравето на кучето, затова е задължително неговият лекар да участва в избора й.

Свързани статии за грижи за домашните любимци