Идентификация на Вашето кученце

Published by
Време за прочитане на материала минути

Намерете храна, която отговаря на нуждите на вашия домашен любимец

Намерете храна, която отговаря на нуждите на вашия домашен любимец

Намерете храна, която отговаря на нуждите на вашия домашен любимец

Паспортът на Вашето кученце

Както споменахме, законът изисква Вашето кученце да има поставен микрочип и да притежава паспорт. Има обаче други стъпки, които можете да предприемете, за да гарантирате намирането на Вашето кученце, ако се изгуби. За повече информация вижте статията за микрочипиране.

Някои собственици на кучета избират техния домашен любимец да бъде татуиран, обикновено от вътрешната страна на задния крак или ухото, но в днешно време микрочипирането се счита за ефективен начин за свързване на домашни любимци с техните стопани, което значително увеличава шансовете те да бъдат върнати, ако бъдат изгубени, заблудени или откраднати.

Повечето кученца могат да бъдат чипирани, когато навършат осем седмична възраст. Малкият „чип“ може да бъде имплантиран безболезнено под кожата на Вашето кученце; чипът обикновено не се движи и не може да се види, но може да бъде прочетен със скенер. Микрочипът на Вашето кученце има собствен уникален код, който заедно с Вашите данни се поставя в националната база данни. Тази схема е надежден начин за идентификация, където и да се намери куче. Еднократно плащане на микрочипа ще вкара Вашето кученце в базата данни за цял живот.

Ако искате да научите повече за микрочипирането, можете да попитате Вашият ветеринарен лекар.

А ако загубите кученцето си?

Изгонете мисълта, че може да загубите новото си кученце, но е добре да помислите и за немислимото, отколкото да останете неподготвени. От само себе си се разбира, че загубата на Вашия домашен любимец би било много стресиращо, но дори и най-добре обгриженият домашен любимец може да се изгуби или да бъде откраднат. Домашните любимци, които предпочитат да стоят у дома, са особено уязвими, защото по-трудно биха се ориентирали в района/квартала, в който живеете.

Разбира се, много кучета сами могат да намерят пътя към дома си, но ако Вашият домашен любимец изчезне, трябва да предприемете незабавни действия. Вашето кученце може да има медальонче с Вашите контакти, така че ако някой го намери, да може да се свърже с Вас. Освен това се свържете с близките развъдници, приюти за бездомни животни или центрове за спасяване на животни - Вашето кученце може да е попаднало при тях. И накрая, в случай, че добронамерен човек е намерил кученцето Ви, би било полезно да залепите обяви във Вашето населено място - в магазини, библиотеки, супермаркети, зоомагазини и ветеринарни клиники.

Свързани статии

 • Котката ми е с капризна | Hill's Pet

  154502253 Ако Вашата котка е капризна по отношение на храната, не се притеснявайте, защото котките имат репутация на изключително претенциозни животни, когато става въпрос за храна.
 • Какво да търсите на етикета на една храна за котки

  154502253 Дали защото току-що сте донесли ново котенце в дома си, или пък защото Вашата капризна котка изисква преразглеждане на храната за вечеря, важно е да знаете как да дешифрирате етикетите на храните за домашни любимци. Ако една храна е без зърнени продукти, значи ли това, че тя има и по-малко въглехидрати? Какво означава Гарантиран Анализ?
 • Колко е важно Вашата котка да пие вода

  154502253 Колко е важно Вашата котка да пие вода
 • Храни, които са опасни или отровни за котки

  Когато става въпрос за Вашата котка, искате да сте сигурни, че й осигурявате най-добрия вид котешка храна, подходяща за нейните хранителни нужди.

Свързани продукти