Рисковете от прекомерния прием на сол

Солта е важен компонент в диетата на Вашето куче и играе съществена роля за благосъстоянието му. Солта (или натриевият хлорид) поддържа баланса в телесните течности и е необходима за функционирането на органите и нервната система.

Солта може да се добавя към продуктите, за да се подобри техния вкус.

Прекомерният прием на сол може да доведе до повишено кръвно налягане и да влоши симптомите на някои сърдечни заболявания. Освен това, повечето кучета с бъбречни заболявания вече страдат от хипертония. Особено когато кучетата са по-възрастни, тези заболявания може вече да съществуват без собствениците да са забелязали това.

Тъй като все пак добрият вкус може да се постигне и без ненужно високи нива на солта, ние в Hill’s™ съблюдаваме стриктно съдържанието на сол в нашите храни, без това да компрометира вкуса или хранителната им стойност. Ние просто знаем, че в различните стадии от живота им и със специфичните си хранителни нужди, кучетата се нуждаят от храна, която да им осигурява точната комбинация от витамини, минерали и висококачествени съставки.

С Hill’s™ Science Plan™ може да сте сигурни, че Вашето куче получава правилната комбинация от хранителни вещества, без рисковете от прекомерния прием на сол. А и освен това, кучето Ви ще се влюби във вкуса - това е гарантирано.