Как да научим котето да ползва котешка тоалетна

Published by
четиво за Време за прочитане на материала

Как да научим котето да ползва котешка тоалетна

Котките по природа са много чисти животни и Вашето коте вероятно вече се е научило как да ползва котешката тоалетна от майка си. Вие трябва само да купите пластмасова тава, която е достатъчно голяма, за да се движи котето из нея, и да я напълните с достатъчно пълнеж, така че да покрие дъното (по възможност използвайте същия пълнеж като този в дома, от който сте взели котето – то ще оцени познатата миризма и текстура). Покажете на котето къде стои тоалетната му и го слагайте в нея след хранене. Правете го и когато го видите да души наоколо, да прикляква и изобщо да се държи, сякаш му се „ходи“ до тоалетна!

Правилата на котешката тоалетна

Сложете котешката тоалетна далече от леглото и храната на котето и по възможност на уединено място.

Редовно изпразвайте тоалетната – котето ще откаже да я ползва, ако е мръсна. Някои дезинфектанти и белината са токсични за котките, затова е най-добре да използвате само гореща вода и миещ препарат. Ако сте бременна, някой друг трябва да почиства котешката тоалетна. Ако това е невъзможно, използвайте ръкавици и след това щателно измивайте ръцете си. Така се намалява рискът от токсоплазмоза, която за щастие е рядко срещана, но все пак може да причини сериозни проблеми у плода.

Когато котето порасне достатъчно, за да излиза навън, бихте могли да се откажете от котешката тоалетна. Но не бързайте да я изхвърляте. Котето може да откаже да излиза навън, когато е много студено!

Случват се и инциденти

Дори и най-умното коте понякога ще има инциденти. Само не го наказвайте. Похвалете го, когато ползва тоалетната, и евентуално му дайте малка награда, и скоро всичко ще е както преди.

Свързани статии

Свързани продукти

  • В следващите минути трябва да получите имейл, съдържащ връзка за нулиране на паролата ви.
  • Забравихте паролата си?
  • Забравихте паролата си?
  • Тук ще намерите отговори на най-честите потребителски въпроси за храните на Hill's™. Ако не откриете това, което търсите, не се колебайте да се свържете с нас за отговор.