Как да намерите най-добрата храна за Вашето малко кученце

Published by
Време за прочитане на материала минути

Намерете храна, която отговаря на нуждите на вашия домашен любимец

Намерете храна, която отговаря на нуждите на вашия домашен любимец

Намерете храна, която отговаря на нуждите на вашия домашен любимец

Няма нещо, което да желаете повече от това, да запазите малкото си кученце здраво по време на важните за израстването му месеци. Но за да създадете подходящите условия за един дълъг и щастлив живот, е важно да изберете храна за малки кученца, която да е най-добрата за неговото развитие. Нуждаете се от питателна храна, която е специално формулирана за млади кучета. И ако обръщате внимание на това с какво храните своето куче сега, можете да избегнете здравословни проблеми като затлъстяване, слабо развити мускули и недостатъчно развитие на костната маса, или слаба имунна защита в бъдеще.

Ето какво да имате предвид, докато търсите правилния продукт за Вашето малко кученце.

Проучване

Най-добрата храна за малки кученца трябва да посигурява висококачествени съставки, формулирани с точния баланс на хранителни вещества, които да отговарят на нуждите на растящото кученце. Храната, която избирате, трябва да включва важните съставки за Вашето куче в този критичен ранен период на развитие. Търсете храни за малки кученца, които са създадени с помощта на експерти като ветеринарни лекари, диетолози/или специалисти по храненетои са отлично балансирани, така че любимото Ви куче да живее дълго и в добро здраве. Информацията за храната, изписана на етикета на храната за малки кученца трябва винаги да е следващата стъпка в търсенето Ви.

Съставки и хранене

За да се покрият определени ключови изисквания при растежа и развитието, на малките кученца им трябва храна, която да им осигурява всички хранителни вещества, от които се нуждаят, включително калций и протеини. Храната за малки кученца, която съдържа подходящото количество калций, допринася за правилния растеж и развитие на кости, мускули и стави. Протеините помагат също и за развитието на здрава мускулатура, така че потърсете храни с протеини от пиле, агнешко, сьомга, царевица, пшеница или ечемик, за да сте сигурни, че кученцето получава това, от което се нуждае. Често ще забележите отбелязани и витамините С и Е върху етикетите на храната за малки кученца, които помагат в изграждането на силна имунна система, докато източниците на влакнини, като ленено семе, пълнозърнести храни и фолиева киселина, му помагат да смила тези важни хранителни вещества.

Размерът е важен

Three golden doodle puppies sitting on a white fluffy pillow on a wicker chair.

Може би сте донесли у дома малко дакелче, чиито миниатюрни крачета са не по-дълги от кутрето ви. Или може би сте избрали малко кученце от породата голдън ретрийвър, чиито големи (а понякога и тромави) лапички са индикация за това колко едро ще стане то като порасне. Очевидно е, че при избирането на храната, трябва да се вземе под внимание размера на Вашето куче. Ето защо повечето храни за малки кученца, включително и Hill’s® Science Plan®, имат различни опции за малки, големи и миниатюрни породи. Не само, че тези храни отговарят на нуждите на всеки размер, но са формулирани така, че да осигуряват правилно развитие на костите, мускулатурата и да дават енергия, съобразно с размера на Вашето куче.

Време за хранене

Може да се изкушите да оставите храна навън, която да е достъпна за Вашето растящо и енергично куче, така че да може да си хапва, когато иска. Не го правете! Това може да създаде лоши навици, като например преяждане, и съпътстващи здравословни проблеми като затлъстяване и неправилно развитие на костите. Като общо правило, едно младо кученце трябва да се храни три пъти на ден, за да може да се справи с високите нужди от енергия, необходими за неговия начин на живот. Когато кучето Ви стане на шест месеца, може да намалите броя на храненията на ден на два пъти.

Какво да избягвате

,Ако някои неподходящи съставки могат да причинят болки в стомаха на Вашето куче, други могат направо да бъдат опасни за него. Бъдете нащрек за ксилитол, подсладител, който може да бъде доста токсичен за кучета. Също както при възрастните кучета, избягвайте да давате на малкото си кученце остатъци от масата. Храни, които са част от Вашите всекидневни ястия и закуски, като например лук и грозде, могат да са опасни за него. Ако имате някакви въпроси относно това с какво да храните Вашето малко кученце, посъветвайте се с ветеринарния си лекар.

Вие обичате Вашето сладко малко кученце и то го знае. В края на краищата, Вие го доказвате всеки път, когато играете с него, къпете го внимателно и го храните с висококачествените гранули, които ще помогнат да го поддържате здраво и да остане във форма и през следващите години.

Биография на автора

Kara Murphy

Кара Мърфи

 

Кара Мърфи е писател на свободна практика в Ери, Пенсилвания, която има малко кученце на име Мади, което е кръстоска между голдън ретрийвър и пудел и обича храната Hill's Ideal Balance

 

Свързани статии

 • Котката ми е с капризна | Hill's Pet

  154502253 Ако Вашата котка е капризна по отношение на храната, не се притеснявайте, защото котките имат репутация на изключително претенциозни животни, когато става въпрос за храна.
 • Какво да търсите на етикета на една храна за котки

  154502253 Дали защото току-що сте донесли ново котенце в дома си, или пък защото Вашата капризна котка изисква преразглеждане на храната за вечеря, важно е да знаете как да дешифрирате етикетите на храните за домашни любимци. Ако една храна е без зърнени продукти, значи ли това, че тя има и по-малко въглехидрати? Какво означава Гарантиран Анализ?
 • Колко е важно Вашата котка да пие вода

  154502253 Колко е важно Вашата котка да пие вода
 • Храни, които са опасни или отровни за котки

  Когато става въпрос за Вашата котка, искате да сте сигурни, че й осигурявате най-добрия вид котешка храна, подходяща за нейните хранителни нужди.

Свързани продукти

 • Често, когато едно обучено домашно куче започне да уринира из къщата, стопаните му вярват, че това е станало случайно. За съжаление, понякога това води до липса на доверие и обтяга отношенията дори и между най-привързаните стопани и тяхното любимо куче.
 • Полезна информация за алергии към храни и към фактори от околната среда, които могат да засегнат кучетата, обичайни причинители, разпознаване на симптомите и съвети за справяне с проблема.
 • Learn about kidney conditions in dogs, what the signs are, and how the right dog food can help support your pet.