Как да намерите най-добрата храна за Вашето малко кученце

Няма нещо, което да желаете повече от това, да запазите малкото си кученце здраво по време на важните за израстването му месеци. Но за да създадете подходящите условия за един дълъг и щастлив живот, е важно да изберете храна за малки кученца, която да е най-добрата за неговото развитие. Нуждаете се от питателна храна, която е специално формулирана за млади кучета. И ако обръщате внимание на това с какво храните своето куче сега, можете да избегнете здравословни проблеми като затлъстяване, слабо развити мускули и недостатъчно развитие на костната маса, или слаба имунна защита в бъдеще.

Ето какво да имате предвид, докато търсите правилния продукт за Вашето малко кученце.

Проучване

Най-добрата храна за малки кученца трябва да посигурява висококачествени съставки, формулирани с точния баланс на хранителни вещества, които да отговарят на нуждите на растящото кученце. Храната, която избирате, трябва да включва важните съставки за Вашето куче в този критичен ранен период на развитие. Търсете храни за малки кученца, които са създадени с помощта на експерти като ветеринарни лекари, диетолози/или специалисти по храненетои са отлично балансирани, така че любимото Ви куче да живее дълго и в добро здраве. Информацията за храната, изписана на етикета на храната за малки кученца трябва винаги да е следващата стъпка в търсенето Ви.

Съставки и хранене

За да се покрият определени ключови изисквания при растежа и развитието, на малките кученца им трябва храна, която да им осигурява всички хранителни вещества, от които се нуждаят, включително калций и протеини. Храната за малки кученца, която съдържа подходящото количество калций, допринася за правилния растеж и развитие на кости, мускули и стави. Протеините помагат също и за развитието на здрава мускулатура, така че потърсете храни с протеини от пиле, агнешко, сьомга, царевица, пшеница или ечемик, за да сте сигурни, че кученцето получава това, от което се нуждае. Често ще забележите отбелязани и витамините С и Е върху етикетите на храната за малки кученца, които помагат в изграждането на силна имунна система, докато източниците на влакнини, като ленено семе, пълнозърнести храни и фолиева киселина, му помагат да смила тези важни хранителни вещества.

Размерът е важен

Three golden doodle puppies sitting on a white fluffy pillow on a wicker chair.

Може би сте донесли у дома малко дакелче, чиито миниатюрни крачета са не по-дълги от кутрето ви. Или може би сте избрали малко кученце от породата голдън ретрийвър, чиито големи (а понякога и тромави) лапички са индикация за това колко едро ще стане то като порасне. Очевидно е, че при избирането на храната, трябва да се вземе под внимание размера на Вашето куче. Ето защо повечето храни за малки кученца, включително и Hill’s® Science Plan®, имат различни опции за малки, големи и миниатюрни породи. Не само, че тези храни отговарят на нуждите на всеки размер, но са формулирани така, че да осигуряват правилно развитие на костите, мускулатурата и да дават енергия, съобразно с размера на Вашето куче.

Време за хранене

Може да се изкушите да оставите храна навън, която да е достъпна за Вашето растящо и енергично куче, така че да може да си хапва, когато иска. Не го правете! Това може да създаде лоши навици, като например преяждане, и съпътстващи здравословни проблеми като затлъстяване и неправилно развитие на костите. Като общо правило, едно младо кученце трябва да се храни три пъти на ден, за да може да се справи с високите нужди от енергия, необходими за неговия начин на живот. Когато кучето Ви стане на шест месеца, може да намалите броя на храненията на ден на два пъти.

Какво да избягвате

,Ако някои неподходящи съставки могат да причинят болки в стомаха на Вашето куче, други могат направо да бъдат опасни за него. Бъдете нащрек за ксилитол, подсладител, който може да бъде доста токсичен за кучета. Също както при възрастните кучета, избягвайте да давате на малкото си кученце остатъци от масата. Храни, които са част от Вашите всекидневни ястия и закуски, като например лук и грозде, могат да са опасни за него. Ако имате някакви въпроси относно това с какво да храните Вашето малко кученце, посъветвайте се с ветеринарния си лекар.

Вие обичате Вашето сладко малко кученце и то го знае. В края на краищата, Вие го доказвате всеки път, когато играете с него, къпете го внимателно и го храните с висококачествените гранули, които ще помогнат да го поддържате здраво и да остане във форма и през следващите години.

Биография на автора

Kara Murphy

Кара Мърфи

 

Кара Мърфи е писател на свободна практика в Ери, Пенсилвания, която има малко кученце на име Мади, което е кръстоска между голдън ретрийвър и пудел и обича храната Hill's Ideal Balance

 

Свързани статии за грижи за домашните любимци

 • Какво да търсите на етикета на една храна за котки

  Дали защото току-що сте донесли ново котенце в дома си, или пък защото Вашата капризна котка изисква преразглеждане на храната за вечеря, важно е да знаете как да дешифрирате етикетите на храните за домашни любимци. Ако една храна е без зърнени продукти, значи ли това, че тя има и по-малко въглехидрати? Какво означава Гарантиран Анализ?
 • Cats Need Good Nutrition In Order To Stay Healthy

  Learn what it means for your cat's nutrition to be out of balance. Find out what too little or too much of each nutrient can do to your cat's health
 • Rewarding Your Cat with Hill's Cat Treats

  Tasty and delicious cat treats are a great way to connect with your cat and display your care and love for them. They can also be used as rewards for good behavior and as part of training.
 • Feeding fish to cats

  Puppy, kitten and pet dieting, cat nutrition and dog nutrition information from Hill's Pet
 • How to Transition Your Cat to Hill's Senior Age Defying Cat Food

  Making the informed decision to move your cat to Hill’s Age Defying 11+ cat food is an important one transitioning your cat to a new food needs to be done the right way. Follow these simple steps for the transition.
 • Cats and running water

  Puppy, kitten and pet dieting, cat nutrition and dog nutrition information from Hill's Pet