Правилната комбинация от хранителни вещества и съставки в храната на Вашето куче

Published by
Време за прочитане на материала минути

Намерете храна, която отговаря на нуждите на вашия домашен любимец

Намерете храна, която отговаря на нуждите на вашия домашен любимец

Намерете храна, която отговаря на нуждите на вашия домашен любимец

IngredientsХранителните вещества и висококачествените съставки са от еднаква важност в една храна за домашни любимци. Въпреки това, висококачествените хранителни вещества са от жизненоважно значение, защото организмът абсорбира хранителни вещества, а не съставки. Оптималната комбинация от хранителни вещества е резултат от качествени съставки, които, заедно със старателно събраната информация от нашата експертна ветеринарна общност, е формулирана на базата на тези принципи:

 • Съставките трябва да се избират заради хранителните вещества, качеството и вкусът им
 • Балансираната комбинация от качествените съставки трябва да съдържа протеини, мазнини, въглехидрати, фибри, витамини и минерали, за да отговаря на хранителните нужди на едно куче
 • Една отделна съставка не прави една храна по-добра или по-лоша; храната за кучета е сбора от компонентите й

Ключови въпроси/h3>
 • Не можете да приемете, че една храна за кучета е подходяща за Вашето куче след като само сте прочели списъка със съставки, защото подходящите количества от отмерените с най-голяма прецизност хранителни вещества, са също толкова важни, колкото и самите съставки.

Транспортни средства

Хранителните вещества са протеините, въглехидратите, мазнините, влакнините, витамините и минералите.

IСъставките са транспортните средства за тези хранителни вещества. Царевицата, например, е източник на въглехидрати, есенциални мастни киселини и протеини — хранителни вещества, които са необходими за доброто здраве. С повишаването на качеството на една съставка, се повишава и способността на едно куче да абсорбира и оползотворява хранителните вещества за оптимално здраве.

Нека разгледаме по-подробно съставките в една храна за кучета, основните хранителни вещества, които те предоставят и ползите, които имат те за здравето на кучетата.

 • Царевица, ориз, ечемик, сорго — Въглехидрати, доставящи енергия, и други хранителни вещества за здрава кожа и козина
 • Животински мазнини, рибено и растително масло — Мазнини и есенциални мастни киселини, доставящи енергия, подобрен вкус и здрава кожа и козина
 • Прясно месо, пиле, пилешко месо, соево брашно и яйца - Висококачествен протеин за мускулен тонус, правилно развитие и здрава кожа
 • Целулоза, соеви продукти и пулп от цвекло — Източници на влакнини, които подпомагат здравето на чревния тракт; някои от тях са полезни при контрола на теглото

Оптималната комбинация

Не можете да приемете, че една храна за кучета е подходяща за Вашето куче след като само сте прочели списъка със съставки, защото хранителните вещества са също толкова важни, колкото и съставките. Създаването на висококачествена кучешка храна изисква точна комбинация от съставки, която да отговори на конкретен хранителен профил, базиран на етапа от живота, на начина на живот или на здравословното състояние на кучето. Hill’s комбинира висококачествени и богати на хранителни вещества съставки, за да създаде балансирани храни, на които хората се доверяват, и които се препоръчват от ветеринарните лекари вече повече от 60 години -- това е само една от причините, Hill’s Science Plan да е препоръчвана от ветеринарните лекари храна за кучета # 1, с която и те самите хранят собствените си кучета.

Свързани статии

 • Котката ми е с капризна | Hill's Pet

  154502253 Ако Вашата котка е капризна по отношение на храната, не се притеснявайте, защото котките имат репутация на изключително претенциозни животни, когато става въпрос за храна.
 • Какво да търсите на етикета на една храна за котки

  154502253 Дали защото току-що сте донесли ново котенце в дома си, или пък защото Вашата капризна котка изисква преразглеждане на храната за вечеря, важно е да знаете как да дешифрирате етикетите на храните за домашни любимци. Ако една храна е без зърнени продукти, значи ли това, че тя има и по-малко въглехидрати? Какво означава Гарантиран Анализ?
 • Колко е важно Вашата котка да пие вода

  154502253 Колко е важно Вашата котка да пие вода
 • Храни, които са опасни или отровни за котки

  Когато става въпрос за Вашата котка, искате да сте сигурни, че й осигурявате най-добрия вид котешка храна, подходяща за нейните хранителни нужди.

Свързани продукти

 • Често, когато едно обучено домашно куче започне да уринира из къщата, стопаните му вярват, че това е станало случайно. За съжаление, понякога това води до липса на доверие и обтяга отношенията дори и между най-привързаните стопани и тяхното любимо куче.
 • Полезна информация за алергии към храни и към фактори от околната среда, които могат да засегнат кучетата, обичайни причинители, разпознаване на симптомите и съвети за справяне с проблема.
 • Learn about kidney conditions in dogs, what the signs are, and how the right dog food can help support your pet.