Котките и коледните празници

минути минути

Намерете храна, която отговаря на нуждите на вашия домашен любимец

Намерете храна, която отговаря на нуждите на вашия домашен любимец

Намерете храна, която отговаря на нуждите на вашия домашен любимец

Коледните празници може да се окажат предизвикателство, ако имате котка вкъщи. Трябва да се погрижите за нейната безопасност, да не я пренебрегвате в хаоса на празничните приготовления и да не допускате да се стресира от празненствата. По време на празниците котките може да се изнервят и да променят поведението си. Но не е задължително да става така. Тук ще научите как да превърнете празниците в забавно преживяване не само за Вас, но и за Вашия домашен любимец.

Осигурете безопасно място

Black and orange cat sleeping with head on blue pillow in front of Christmas décor.
Котката се нуждае от място, където да се оттегли, когато врявата й дойде в повече. Това важи особено, ако ще правите парти или ако идват непознати за нея гости с преспиване. Дори, ако не каните никого в дома си по време на празниците, котките се изнервят от промените в средата. Внезапната поява на елхата може да не предизвика друго, освен любопитството й, но ако сте разместили мебелите, заради елхата, котката може да се стресира от промяната.

Определете стая или тихо кътче, което да послужи за убежище на котката Ви по време на празниците, за предпочитане в близост до котешката тоалетна. Създайте удобства, като сложите там легълцето и любимите й играчки, както и купичките за храна и вода, но настрана от котешката тоалетна. Добре е също максимално да спазвате обичайния режим на хранене и упражнения, съветва Американското общество за предотвратяване на жестокост към животните.

Установете правила

Ако имате гости, те трябва да знаят, че нямат право да доближават убежището на котката Ви. Може да ги оставите да общуват с котката, ако тя има желание, но не я насилвайте да излиза от убежището си, заради гостите. Ако сред гостите има непознати за котката деца, те също трябва да бъдат научени как да се държат с нея. Ако забележите, че гостите я изнервят, заведете я в убежището й. По-смелите котки може да се впуснат в изследване на терена и да се почерпят от храна, оставена без надзор. Погрижете се гостите да не й дават храна от масата и да не оставят чиниите си без надзор, за да избегнете напълняването по празниците.

Включете котката в празникаGray and black striped tabby with Santa hat on lies in middle of Christmas lights.

Ето няколко идеи как да направите своя любимец част от празничните традиции:

 • Купете нова играчка. Една коледна играчка с котешка ментанапример, би ангажирала вниманието на котката Ви, докато Вие украсявате елхата или опаковате подаръците.
 • Заведете я на пазар. Направете си топъл чай, настанете се на дивана и поканете котето в скута си, да Ви прави компания, докато пазарувате онлайн.
 • Заведете я да види Дядо Коледа. Много магазини за домашни любимци и центрове за бездомни животни, и дори някои молове, предлагат снимка с Дядо Коледа за Вашия домашен любимец. Ако котката Ви обича да излиза и да среща нови хора, това е чудесен начин да си създадете празнични спомени.
 • Усмивка! Включете котката си в коледната снимка. Ако тя не обича да позира, просто организирайте снимката така, че тя да влезе в кадъра. Може да направите нещата по-интересни за нея, като увиете празен кашон с празнична опаковка и го оставите на място, където тя може лесно да се покатери върху него. Ако котката Ви позволява да я обличате с костюми, може да я наконтите и да подновите профилната й снимка.
 • Включете я в размяната на подаръци. Може би тя ще хареса повече опаковката или кутията от самия подарък, но пак ще е забавно да я гледате как си играе с тях.

Както и да изберете да празнувате празниците с котката си, най-важното е тя да не се чувства пренебрегната. Само не забравяйте да й осигурите лично пространство, когато купонът е във вихъра си. Следвайте нашите съвети и празниците ще минат без инциденти.

Contributor Bio

Jean Marie Bauhaus

Жан-Мари Баухаус

 

Жан-Мари Баухаус отглежда домашни любимци, води блог на тази тема и пише романи; тя живее в Тълса, Оклахома, където твори под надзора на своите пухкави опашатковци.

 

Свързани статии

 • Котката ми е с капризна | Hill's Pet

  154502253 Ако Вашата котка е капризна по отношение на храната, не се притеснявайте, защото котките имат репутация на изключително претенциозни животни, когато става въпрос за храна.
 • Какво да търсите на етикета на една храна за котки

  154502253 Дали защото току-що сте донесли ново котенце в дома си, или пък защото Вашата капризна котка изисква преразглеждане на храната за вечеря, важно е да знаете как да дешифрирате етикетите на храните за домашни любимци. Ако една храна е без зърнени продукти, значи ли това, че тя има и по-малко въглехидрати? Какво означава Гарантиран Анализ?
 • Колко е важно Вашата котка да пие вода

  154502253 Колко е важно Вашата котка да пие вода
 • Храни, които са опасни или отровни за котки

  Когато става въпрос за Вашата котка, искате да сте сигурни, че й осигурявате най-добрия вид котешка храна, подходяща за нейните хранителни нужди.

Свързани продукти