УРИНАРНИ ПРОБЛЕМИ ПРИ КУЧЕТА: ХРАНИТЕЛНА
ГРИЖА ПРИ
КОМБИНИРАНИ
СЪСТОЯНИЯ

Въпреки че много от уринарните заболявания при кучетата, в това число инфекциите на уринарния тракт (UTI) и струвитните камъни, могат да бъдат лекувани и отстранени със съдействието на Вашия ветеринарен лекар, има случаи, при които състоянието на уринарния тракт на Вашето куче може да изисква грижи през целия му живот. Например, кучета при които се образуват калциево-оксалатни камъни, могат да бъдат изправени пред проблем за дълъг период от време. За щастие, храна за уринарни проблеми при кучета може да изиграе изключително важна роля не само при разтварянето на струвитните камъни, но също и за справянето с уринарните проблеми и предотвратяване на възможността от обострянето им в бъдеще.

Като част от задълбочен план за грижа, включваща лекарствени препарати, храната за уринарно здраве при кучета може да им помогне да се върнат към нормалния си живот и да бъдат наистина част от семейството.

„ЗАЩО КУЧЕТО МИ ПИШКА
НАВСЯКЪДЕ?“

РАЗБИРАНЕ НА ЕДНО ПОГРЕШНО ТЪЛКУВАНО СЪСТОЯНИЕ

Често, когато едно обучено домашно куче започне да уринира из къщата, стопаните му вярват, че това е станало случайно. За съжаление, понякога това води до липса на доверие и обтяга отношенията дори и между най-привързаните стопани и тяхното любимо куче. Подобни случаи, обаче, не винаги са инцидентни. Те могат да са важни индикатори за сериозни, но все пак лечими, здравословни проблеми. Ето защо е необходимо да можете да разпознавате признаците на уринарни заболявания при кучетата, като това ще Ви помогне да вземате по-информирани решения относно неговото уринарно здраве.

НАУЧЕТЕ СЕ ДА ЗАБЕЛЯЗВАТЕ ПРИЗНАЦИТЕ НА УРИНАРНИ ПРОБЛЕМИ ПРИ КУЧЕТО

Уринарните проблеми на Вашето куче могат да бъдат стресиращи за Вас, но за кучето те често са много болезнени. Следете за появата на тези признаци и се свържете с Вашия ветеринарен лекар ако подозирате, че кучето Ви може да страда от нарушения в уринарния тракт.

УРИНИРАНЕ В КЪЩИ

Ако порастналото Ви куче често се изпуска или уринира на необичайни места, това може да е симптом на няколко често срещани уринарни състояния - особено ако количеството на отделената урина е малко.

БОЛЕЗНЕНО УРИНИРАНЕ

Ако кучето видимо се напряга или има други затруднения когато уринира, това може да се дължи на уринарни камъни или други нарушения на уринарния тракт.

КРЪВ В УРИНАТА

Ако забележите кръв в урината на Вашето куче, това е показател за наличието на уринарни камъни или друго медицинско състояние, на което бързо трябва да се обърне внимание.

ЧЕСТО УРИНИРАНЕ

Ако кучето Ви отделя малки количества урина по-често от обикновено или непрекъснато иска да излиза навън, споделете притесненията си с Вашия ветеринарен лекар.

Sign upto receive ongoing information to help manage your dog’s urinary issues.

Get Started

ЧЕСТО СРЕЩАНИ УРИНАРНИ ПРОБЛЕМИ ПРИ КУЧЕТА

Има няколко уринарни състояния, от които може да страда Вашето куче, в това число уринарни инфекции, струвитни камъни и калциево-оксалатни камъни. В зависимост от диагнозата лечението може да варира на индивидуална база, но храната за кучета с уринарни проблеми е в болшинството от случаите важна част от дългосрочната грижа и овладяването на бъдещи проблеми с уринарния тракт.

КАК ДА СЕ СПРАВИТЕ С УРИНАРНИТЕ ПРОБЛЕМИ НА ВАШЕТО КУЧЕ

Когато става въпрос за уринарни състояния, няма общи и универсални решения. Ето защо е важно да работите в непосредствен контакт с Вашия ветеринарен лекар за да се определи най-добрия курс на лечение подходящ за уникалните нужди на Вашето куче.

По принцип, кучетата диагностицирани с уринарни нарушения имат най-голяма полза от задълбочен подход включващ комбинация от кучешка храна за уринарния тракт и лекарства, а дори и хирургическа намеса, ако се налага. Но помнете, че дори и след най-доброто лечение, някои кучета може да проявяват отново симптоми или периодични повторения на уринарните проблеми.

ХРАНЕНЕ

Ако искате най-добрата кучешка храна за уринарно здраве, потърсете храна, която ограничава приема на определени минерали като калций, фосфор и магнезий, които могат да предизвикат образуването на кристали в урината.

ЛЕКАРСТВА

В зависимост от специфичните нужди на Вашето куче, ветеринарният лекар може да предпише антибиотици (в случай на инфекции на уринарния тракт) или медикаменти, които ще помогнат на кучето да понася болката свързана с наличието на камъни, докато Вие е добре да се погрижите за храната за уринарна грижа за кучета, която ще разгради камъните и ще предотврати появата им в бъдеще.

ИНФОРМАЦИЯ И СЪВЕТИ

За повече информация относно състоянието на Вашето куче, както и за да Ви помогнем да му осигурите възможно най-добрата грижа за в бъдеще, прегледайте тези полезни ресурси разработени от нашия екип ветеринарни лекари.