Hill's Лого

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТ
АЛЕРГИИТЕ КЪМ
ХРАНИ И
КЪМ ОКОЛНАТА СРЕДА
ПРИ КУЧЕТАТА

Лесно е да пренебрегнем сърбежа и чесането като нормално кучешко поведение, но не е такова. Възможно е кучето да има реакция към определени алергени – в повечето случаи алергени от околната среда, по-рядко от определени храни.

Това чесане, което обикновено се дължи на кожен обрив, може да доведе до суха, зачервена или лющеща се кожа. Без значение как се проявяват кожните алергии, те обикновено са много неприятно състояние и могат да държат кучето будно през нощта, да го карат да се чеше и допълнително да раздразва вече чувствителната кожа.

За щастие, с правилната комбинация от храна за кожни алергии и лекарства, можете да излекувате кучето си.

Sign upto receive ongoing information to help manage your dog’s urinary issues.

Get Started

Алергии от околната среда при кучетата

Едно от най-трудните неща по пътя към възстановяването е да се определи какво причинява алергичната реакция. Най-често кожните алергии при кучетата се дължат на определени вещества в околната среда. Може да се приложи мултимодално лечение, включващо лекарство за намаляване на непосредствените симптоми, и лечебно хранене за ефективно дългосрочно поддържане.

Обичайни причинители на кожни алергии при кучетата
трева икона
Треви
икона на акари
Домашни акари
икона на прашец
Полени
икона на бълхи
Бълхи

Хранителни алергии при кучетата

Хранителните алергии се срещат много рядко при кучетата – всъщност само 10% от алергичните кучета имат истинска хранителна алергия! В тези редки случаи някои кучета могат да проявяват реакция към определени съставки, за чието установяване ветеринарният лекар ще проведе елиминираща диета. Най-добрата храна при кожни алергии е диетичната храна с хидролизиран протеин или с единствен, нов протеин, към който няма вероятност кучето да даде реакция.

Нов протеин

Уникални протеини, които обикновено не се срещат в храните за домашни любимци. Така се намалява рискът от нежелана реакция към храни или към околната среда.

СПРЯМО
Хидролизиран протеин

Протеин, който е разбит на по-малки частици, така че да не бъде засечен от имунната система.

Най-чести хранителни алергии при кучетата
пилешка икона
Пилешко
(не включва яйца)
икона на говеждо месо
Говеждо
икона за млечни продукти
Млечни продукти

Алергични признаци при кучето

Сухата, сърбяща кожа е само един от многото симптоми, показващ, че кучето може да има по-голям проблем, дължащ се на алергия към околната среда. В редки случаи това могат да бъдат признаци на хранителни алергии. Когато кучето има абнормни реакции, каквито са реакциите към определен алерген, то може да усеща дискомфорт, който го кара да се чеше. За съжаление, чесането само раздразва кожата допълнително и увеличава дискомфорта.

Признаци, за които да следите, ако подозирате, че кучето има алергия:
  • Зачервявания, петна или пъпки
  • Лющещи се или люспести участъци
  • Загуба на козина
  • Струпеи, корички или удебелена кожа
  • Сърбеж, чесане, близане и търкане
  • Лоша кожна миризма
  • Храносмилателни проблеми
  • Сълзене от очите и хрема

Намирането на решение за сухата кожа и другите кожни проблеми на кучето не е лесна задача, лечението може да бъде специфично за всеки отделен случай и диагноза. Но по принцип диетичното хранене, което облекчава симптомите и осигурява дългосрочно поддържане, в комбинация с лекарства, предписани от ветеринарен лекар, могат да предотвратят бъдещи прояви на кожни алергии.

Овладяване на алергиите при кучето

Никой не иска да гледа как кучето му е нещастно и се чеше постоянно, затова стопаните трескаво търсят решения за сухата кожа или други състояния, обичайно причинявани от алергиите. В опит да помогнете на страдащия си другар може да пробвате кучешки шампоан за суха кожа или дори домашни лекове за кучета със сърбяща кожа. Но най-добре е да говорите с ветеринарен лекар, който може да предложи просто, но ефективно решение, включващо храна за кожни алергии и определени лекарства за бързо облекчение. Правилната храна може да помогне отвътре за оздравяването на кожата и да облекчи признаците бързо и дълготрайно.

Ако не знаете какво причиняват алергиите у кучето ви и търсите храна, с която да овладеете рецидивите, трябва да попитате ветеринарния лекар за няколко неща.

нова икона на протеин
Нов протеин

Храната с нов протеин доказано контролира клиничните признаци, вкл. чесането, разтърсването на главата, качеството на съня и на изпражненията, при кучета с хранителни алергии.

икона за поддръжка на хранителна кожа
Хранителна поддръжка за кожата

С правилния микс от съставки храната на кучето може да се отрази успокояващо и подхранващо на кожата и козината, да намали сърбежа и да подсили кожната бариера срещу алергените.

икона за лекарства
Лекарства

Паралелно с противоалергичната храна за дългосрочен контрол на състоянието, ветеринарният лекар може да изпише лекарство за облекчаване на сърбежа и подсилване на кожната бариера срещу алергените. Ако смятате да купите лекарство за алергии при кучета без рецепта, обърнете внимание, че само ветеринарен лекар може да прецени дали такова лекарство е нужно и да изпише правилното.


Попитайте ветеринарния лекар за противоалергичната грижа, с която ще направите стъпка напред към най-добрия живот

Намерете ветеринарeн лекар