Големи предимства
за малките кучета.

БЛАГОДАРЕНИЕ НА НАУКАТА.

Кои породи кучета се считат за дребни?

От дакелите до йоркширските териери, дребните породи кучета имат своята индивидуалност и потребности. Дребни породи са тези кучета, които тежат до 10 кг и се откриват в почти всяка група. Популярното им название е „той“, „миниатюрни“ или „компаньони“ и имат специфични потребности за своя организъм, порода и нрав.

Куче, стоящо в пуловер

Дребните породи кучета имат специфични хранителни нужди

Организмът на дребните породи кучета се различава от едрите породи и затова е важно да се хранят с правилната за тях храна. Хранителните им потребности включват:

Икона на стомаха на куче

Калориен прием

Дребните породи, чийто метаболизъм е по-бърз от този на едрите породи, се нуждаят от 88 калории на килограм дневно, докато едрите породи се нуждаят от малко над половината от това количество.[1] Попитайте ветеринарния лекар кое е идеалното тегло за кучето ви.

Икона на куче

Оксидативен стрес

Тъй като кучетата от дребни породи живеят по-дълго, за тях е полезно да приемат храна с високо съдържание на антиоксиданти, което спомага за неутрализиране на свободните радикали през дългия им живот.

 

Малко куче, седнало пред празни купички за храна

Комбинирайте мокра и суха храна

Смесването на мокра храна със суха храна е чудесен начин да добавите текстура и вкус към времето за хранене на вашия домашен любимец.

Вариант на смесване Суха храна Мокра храна
Леко хрупкаво 95% 5%
Меко и хрупкаво 90% 10%
Вкусна заливка 80% 20%

Храните Hill’s за дребни породи носят здраве през целия живот.

Храните на Hill’s за дребни породи кучета се отличават не само с малкия размер на гранулите, но и със специалните рецепти, разработени за техните хранителните потребности. Нашите сухи и мокри храни за дребни породи са формулирани специално за калорийните нужди и хранителните потребности в процеса на остаряване.

 

 

 

 

 

ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ? Едно здраво куче от дребна порода може да живее до 20 години. Важно е да запомните, че продължителността на живота може да варира значително поради няколко фактора.

Woman giving her small dog love

Грижи за куче от дребна порода

Малките и мини породи кучета събират в себе си различните черти на по-големите породи в очарователен малък пакет, но в същото време имат своята индивидуалност и уникални характеристики.

Много от дребните кучета се стресират лесно

Големият свят може да бъде непосилен за мъниците, но вие можете да помогнете, като намалите обичайните източници на стрес и осигурите позната човешка компания.

Обичайни източници на стрес:

 • Раздяла: : Кучетата обичат да си имат удобно лично пространство, където да се оттеглят
 • Силен шум:  Опитайте да пуснете спокойна музика, която да замаскира шума
 • Промени в рутината: Създайте предвидим дневен режим на хранене, разходки и време за игра
 • Нахлуване в територията: Най-вече децата трябва да бъдат инструктирани да не смущават домашните любимци, когато си почиват

ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ? Кучето от дребна порода се нуждае от собствено пространство, като клетка, кошница или килимче, където да се чувства спокойно и в безопасност.

Много дребни кучета се нуждаят от специален груминг

Дребните дългокосмести кучета – било то пухкави пудели или копринени йоркширски териери – трябва да се решат ежедневно, за да се поддържа козината им в добро състояние и да се избегнат възли и сплъстявания, които се махат трудно.

Добрите навици за груминг са важни за дребните породи кучета:

 • Използвайте хладка вода с температура, която е приятна за любимеца ви
 • Използвайте специализиран шампоан за кучета
 • Използвайте четка срещу сплъстявания за дългокосмести кучета
 • Разресвайте нежно в посока на растежа на косъма
 • Отмийте добре шампоана, за да избегнете кожни проблеми
 • Подсушете кучето, като го увиете в топла кърпа

Дребните породи кучета се нуждаят от време за игра

Забавленията с играчки ще укрепят връзката ви и ще осигурят на кучето ви физически и умствени предизвикателства.

 • Изберете играчки с правилния размер: Твърде големите играчки ще затруднят дребното куче, а с твърде малките може да се задави
 • Пазете го от големите кучета: Едрите породи кучета, особено докато са още малки, могат да помислят дребните кучета за играчки
 • Наглеждайте децата: Научете децата как да си играят правилно с дребните кучета
 • Не го третирайте като бебе: Дребното куче все пак си е куче, оставете го да тича на воля
small paws center

Ангажимент към дребните породи

За да опознае хранителните, социалните, емоционалните и поведенческите потребности на дребните породи кучета, Hill’s създаде специалния център „Малки лапи“. Този нов център е част от Центъра по хранене на домашни любимци и използва най-съвременни технологии за създаване на специални хранителни формули за уникалните нужди на дребните породи кучета..

В центъра „Малки лапи“ живеят 80 дребни породи кучета с тегло под 6 кг – всяко от тях получава изключителни ветеринарни грижи и ежедневни разнообразни занимания на закрито и на открито, както и разходки в кучешкия парк.

1 Coates, Jennifer. “Nutritional Differences for Small, Toy, and Large Breed Dogs.” Petmd.Com, PetMD, 3 Feb. 2012, www.petmd.com/blogs/nutritionnuggets/jcoates/2012/feb/nutrition_differences_for_small_toy_large_breeds-12459. Accessed 26 Oct. 2020.