ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ?

НАДНОРМЕНОТО ТЕГЛО ПРИ ДОМАШНИТЕ ЛЮБИМЦИ СЕ Е ПРЕВЪРНАЛО В ЕПИДЕМИЯ

Понастоящем 56% от кучетата и 60% от котките се класифицират като такива с наднормено тегло, но само около 10% от собствениците на домашни любимци осъзнават, че тяхното животинче има проблем с теглото.

МНОГО ХОРА НЕ СА НАЯСНО КАК ИЗГЛЕЖДА ЖИВОТНО С НАДНОРМЕНО ТЕГЛО

Също както при хората, увеличаването на теглото на домашните любимци може да стане постепенно, което прави трудно за определяне кога кучето или котката са достигнали до степен, когато теглото може да се превърне в риск за здравето им. В резултат на задълбочено проучване на биологията на котките и кучетата Хилс са определили основните причини за съществуването на този скрит период на затлъстяване.

Прекалено мършаво куче

Прекалено слаби

Здраво куче

Със здравословно тегло

Куче с наднормено тегло

С наднормено тегло

Прекалено мършава котка

Прекалено слаби

Здравословно тегло котка

Със здравословно тегло

Котка с наднормено тегло

С наднормено тегло

ЗАЩОТО…

МНОГО ХОРА СМЯТАТ СВОИТЕ ДОМАШНИ ЛЮБИМЦИ ЗА "ПЪЛНИЧКИ И ЩАСТЛИВИ", НО В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ ТЕ СА ПРЕКАЛЕНО ПЪЛНИ И ТЪЖНИ.

Вашият домашен любимец е податлив на същите рискове за здравето, свързани с теглото, както и хората. Диабет, артрит, рак, високо кръвно налягане и постоянна умора може да са в резултат от наднорменото тегло при домашните любимци.

МНОГО ОТ СТОПАНИТЕ НА КУЧЕТА И КОТКИ НЕ ОСЪЗНАВАТ, ЧЕ ТЕХНИЯТ СОБСТВЕН МЕТАБОЛИЗЪМ СЕ РАЗЛИЧАВА ОТ ТОЗИ НА ТЕХНИТЕ ДОМАШНИ ЛЮБИМЦИ.

Докато всички ние сме наясно относно ползата от здравословна диета и упражнения, често забравяме, че нашите домашни любимци имат много различна биология в сравнение с тази на човека. Задайте си следните въпроси:

Уморява ли се лесно Вашето куче или котка?

Ако то се уморява при по-дълга разходка или след 15-минутна игра, твърде възможно е да има ниско ниво на енергия.

Глезите ли Вашия домашен любимец с храна "от масата"?

Не повече от 10% от дневната дажба калории трябва да идва от лакомства или храна, които не са специално храна за кучета и котки.

ПОВЕЧЕ ОТ 1/3 ОТ СТОПАНИТЕ НА ДОМАШНИ ЛЮБИМЦИ ИЗПОЛЗВАТ "ЧОВЕШКА ХРАНА" КАТО ЛАКОМСТВО ИЛИ НАГРАДА, А ТЯ МОЖЕ ДА БЪДЕ МНОГО КАЛОРИЧНА.

Графика за сравнение на храни

НАЧИНИ ДА ПОМОГНЕТЕ НА ВАШИЯ ДОМАШЕН ЛЮБИМЕЦ

1

Следвайте препоръките, описани в инструкцията към храната за Вашия домашен любимец.

Всяка храна за домашни любимци е придружена от инструкции за необходимото дневно количество храна, което да давате на Вашия любимец, съобразно теглото му. Ако подозирате, че то има наднормено тегло, препоръчително е да се консултирате с Вашия ветеринарен лекар, който може да определи подходящото количество храна.

2

Осигурете повече движение на Вашия домашен любимец.

Малко упражнения могат да подобрят значително живота и здравето на Вашето животинче и да направят връзката Ви по-здравословна и щастлива. Ако имате нужда от вдъхновение как да постигнете това, ние можем да Ви предложим някои идеи за подходящи упражнения за кучета и котки.

3

Хранете домашния си любимец с храна, специално направена за постигане на здравословно тегло.

Използвайки най-новите изследвания, Хилс са разработили храни, които подпомагат метаболизма на домашните любимци и му позволяват да изгаря мазнините много по-ефективно.

HILL'S ПРЕДЛАГА УНИКАЛНИ ОПЦИИ ЗА ДОМАШНИ ЛЮБИМЦИ С НАДНОРМЕНО ТЕГЛО

След повече от десетилетие изследвания на това как храненето влияе на функцията на клетките, ние вече можем да предложим специализирана храна с фибри от плодове и зеленчуци, която активира естествената способност на тялото да изгаря излишните мазнини.

ЛЕЧЕБНО ХРАНЕНЕ:

Hill’s Prescription Diet Metabolic продукти

Лечебната диета Hill’s Prescription Diet Metabolic е храна, предпоръчвана от ветеринарните лекари за животни, които се нуждаят от повече подкрепа. Синергичната смес от съставки оказва естествено влияние върху метаболизма им и спомага изгарянето на мазнините, вместо да ги натрупва.

  • 88% от домашните любимци губят излишното тегло у дома в рамките на 2 месеца.
  • Помага да се задържи вече постигнатото оптимално тегло.
  • Вашият домашен любимец се чувства сит и доволен между храненията.
  • Подкрепя жизнеността и холистичното здраве.

ВИЖТЕ ВСИЧКИ НАШИ ЛЕЧЕБНИ ХРАНИ

ЕЖЕДНЕВНО ХРАНЕНЕ

Hill’s Science Plan Light продукти

Храните от серията  Hill’s Science Plan Light осигуряват вкусно и същевременно иновативно по отношение на теглото хранене, на основата на клинично доказана технология за:

  • Безопасна и ефикасна загуба на тегло с видими резултати.
  • Здравословно поддържане на теглото и дълготрайна подкрепа на оптималното тегло.
  • Подкрепа за поддържане на мускулатура.

ВИЖТЕ ВСИЧКИ НАШИ ХРАНИ ЗА ЕЖЕДНЕВНО ХРАНЕНЕ