ПОРОДИ

В нашите статии ще намерите полезна информация за различните породи кучета. 

0 Results ordered by

Relevance

Опознайте породите

Независимо дали търсите страхотен партньор за джогинг или другарче, с което да се гушнете на дивана, е важно да изберете точната порода за Вашия начин на живот. Ако ви е трудно да решите кое куче е най-подходящо за Вас, дайте си време да проучите различните породи. Ние ви предлагаме много статии, пълни с полезна информация за характеристиките и историята на породите, нрава на животните и житейските им нужди. Всяка порода се отличава с уникален характер, но една от тях е идеална за Вас и Вашия начин на живот.

Характеристики и нрав 

От височината и теглото до нуждата от упражнения – трябва да се съобразите с много физически характеристики и черти на характера, когато избирате порода. Ако искате голямо, спокойно куче, което не се нуждае от много интензивни упражнения, тогава един Басет ще бъде добър вариант. Ако пък предпочитате малки кучета и искате да подобрите формата си, опитайте с Джак Ръсел териер – той има много енергия и иска много упражнения и стимулация. Разгледайте нашите профили на породите, за да откриете характера, който пасва на Вашия. Важно е също да вземете предвид здравословните проблеми, към които са предразположени предпочитаните от Вас породи; за жалост определени проблеми се срещат по-често при някои породи – проучете нещата, преди да изберете порода.

Коя порода е най-добра за вас?

Осиновяването на животно е огромен ангажимент и изисква да се замислите сериозно върху начина си на живот. Би било добре да си отговорите на въпроси като: Колко време можете да отделяте на кучето си всеки ден? За големи или за малки породи са подходящи домът и колата ви? Ще ви притеснява ли смяната на козината? Някой в семейството ви алергичен ли е към кучета? Ще се справите ли с грижите по възпитанието и отглеждането на куче? Списъкът с фактори при избор на порода е безкраен обаче запомнете едно – не взимайте решение само на базата на външния вид.