Поведение и външен вид

Научете кои са типовете характери на котките от статиите по-долу. 

0 РЕЗУЛТАТА, ПОДРЕДЕНИ ПО:

Съответствие

Какво ви казва Вашата котка? 

Ако котките можеха да говорят, стопаните щяха да им зададат куп въпроси, като: Гладна ли си? Защо обичаш да се криеш в хартиени пликове? Наистина ли се налага да си остриш ноктите в дивана? Без съмнение котките са мистериозни, но си струва да се опитваме да разберем какво мислят и защо правят това, което правят. Можете да научите езика на котките, като наблюдавате стойката на тялото, израженията на лицето и вокализациите. Така не само ще се сближите с котката си, но и може да я отучите от лошото поведение. 

cat lying on the couch

Психология и поведение на котката 

Без значение какъв тип характер има Вашата котка, той несъмнено е силен. Буен, спокоен, игрив – всяка има отличителен нрав, забулен в мистерия. Всеки стопанин би се съгласил, че котките правят някои странни и комични неща. Може да се скрият в мивката, да масажират главата Ви, докато спите, или да се нахвърлят на котешката храна. Вие намирате поведението й за странно и забавно, но всъщност тя просто следва котешките си инстинкти. Но ако поведението й Ви създава проблеми, значи тя вероятно се опитва да Ви каже нещо. Един начин да разберете посланието на котката си е да се заслушате в звуците, които издава. Било то мяукане, мъркане, съскане, виене или дори цвърчене – всеки звук означава нещо. 

cat next to a bowl

Езикът на тялото при котките

Котките използват езика на тялото, най-вече за да изразяват нуждите и емоциите си. Независимо дали искат да кажат „играй с мен“, или „остави ме на мира“, опашката е добър индикатор за настроението. Какво ни говори котешката опашка – извита като въпросителен знак означава, че котката търси вниманието Ви. Опашка, изпъната право надолу, може да сигнализира агресия. По подобен начин и други действия, като търкането на главата в крака Ви или търкалянето по гръб, означават, че тя се чувства удобно и Ви вярва. Ушите й също могат да покажат, че е ядосана, когато са прилепнали към главата й. Ако са щръкнали и наклонени напред, тя е спокойна и щастлива.