Породи котки

Опитвате се да решите коя порода котки е най-добра за вас? В тези статии ще намерите полезна информация. 

0 РЕЗУЛТАТА, ПОДРЕДЕНИ ПО:

Съответствие

Опознайте породите

Може би Вие сте активен и общителен човек, който си търси любимец със същия приключенски дух. Или пък имате нужда от спокойна, непретенциозна котка, чието любимо занимание е дрямката. Вие най-добре от всички знаете какво искате, но дали знаете как да го намерите? Започнете с опознаване на породите котки. Всяка си има история, характер и външен вид и някоя от тях може да се окаже идеална за Вас и Вашия начин на живот.

Характеристики и нрав 

Дългокосмести или късокосмести, или смесица от двете – всяка порода се отличава с уникален набор от характеристики и собствен нрав. Някои от тези характеристики изискват определен начин на живот или добро познаване на техните потребности. Например, ако имате деца или други домашни животни, някои типове котки са по-подходящи от други. Също така помислете колко време можете да отделяте за груминг. Някои породи котки изискват много малко поддръжка на козината, докато други трябва да се разресват редовно, за да бъдат чисти и здрави. А ако някой в дома Ви има алергия към котки, може да си вземете котка, която няма да предизвика алергична реакция.

Коя порода е най-добра за вас?

Смята се, че хората развъждат котки от хиляди години, с цел постигане на определени черти на характера. Но дори да нямате достъп до развъдник, пак може да откриете точната котка с малко проучване и добра преценка на собствения Ви начин на живот и характер. Всъщност може да изберете Вашата котка от над 40 породи котки. Така че, когато правите своето проучване, задължително разгледайте съставените от нас профили и се запознайте с историята на всяка порода. Ще научите интересни неща за произхода, вноса и дори легенди за бъдещия Ви четириног приятел.