Грижи за здравето

Търсете в нашите статии по-долу, за да научите важни неща за здравето на котките. 

0 РЕЗУЛТАТА, ПОДРЕДЕНИ ПО:

Съответствие

Идеи и съвети 

Появата на нов четириног приятел е вълнуващо, но като стопанин, Вие, сигурно имате много въпроси за здравето на котките. Ако котките можеха да кажат с думи как се чувстват, това щеше да бъде от полза. Но не се тревожете! Ние създадохме библиотека, пълна със съвети за здравето на котките, за да Ви помогнем да разгадавате трудно доловимите им знаци. Прегледайте нашите съвети по-долу и вече ще бъдете на път да се превърнете във възможно най-добрия стопанин.  

owner petting his cat

Причини за болестите 

Ако котката Ви се държи различно и сте загрижени за здравето й, винаги е най-добре да се обърнете към ветеринарен лекар. Тук можете да прочетете за различни здравословни проблеми при котките и причините за възникването им. Независимо дали става въпрос за ген, порода, възраст, начин на живот, душевно състояние, поведение или околна среда, съществуват многобройни общи причини, които трябва да имате предвид, когато забележите промяна у котката си. Запознайте се с тези общи причини, за да бъдете винаги подготвени да се погрижите правилно за Вашия любимец. 

Признаци и симптоми 

Здравословните проблеми се проявяват различно. Някои са твърде очевидни, с ясни симптоми, например често уриниране, стрес и прекомерно падане на козината. Други симптоми при котките не са така лесно забележими. Опознайте характера и реакциите й в определени ситуации. Промените в настроението или поведението също може да показват здравословен проблем. 

cat looking the camera

Превантивни терапии 

От правилното хранене, груминга и упражненията до предпазването от паразити и редовните ветеринарни прегледи – вие можете да предприемете множество превантивни мерки, за да пазите котката си от разболяване или нараняване. Разберете как да предпазите котката си от нашите статии, включващи информация за препоръчителни ваксинации, съвети за груминг, лекарства против бълхи и кърлежи, и много други.