Начинаещ стопанин: котки

Мислите да осиновите котка? Тези статии ще Ви улеснят максимално в това начинание. 

0 РЕЗУЛТАТА, ПОДРЕДЕНИ ПО:

Съответствие

Какво да очаквате, когато осиновявате

В момента сигурно се питате „Да си взема ли котка?“. Това е колкото вълнуващ, толкова и сериозен въпрос. Осиновяването на котка е огромен ангажимент, затова преди да купите котешка тоалетна и играчки, помислете върху следното: Познавате ли надежден ветеринарен лекар? Благоприятна ли е средата в дома ви? Говорихте ли със съквартирантите си или с децата си за това колко е важно внимателното отношение към една котка? Тези въпроси са само за начало. Прочетете още, за да получите отговори и полезна информация за това как да поддържате новия си най-добър приятел здрав и щастлив за дълги години. 

cat's playing

Подготовка на дома за котката  

Появата на котенце в дома налага известно пренареждане не само на мебелите, но и на приоритетите. Първо, трябва да приберете всички опасни или ценни предмети – химикали, почистващи препарати, дрехи, обувки и т.н. Това означава шкафовете да бъдат заключени, плотовете и подовете да не бъдат разхвърляни, кабелите да бъдат недостъпни или закрепени към стената. Също така трябва постепенно да запознаете котката с децата. Действайте бавно и спокойно, така че животното да се почувства като част от семейството. Нещата са малко по-сложни, ако има други животни в къщата. Започнете, като дадете на другите животни да помиришат играчка или предмет, с която си е играл новият питомец, след това постепенно увеличавайте контактите им с него, винаги под Ваш надзор, докато се убедите, че всички се разбират добре.

sweet cat

След осиновяването

Отглеждането на котка за първи път може да бъде плашещо, но има какво да направите, за да поставите една добра основа. Осигурете й основните удобства (котешка тоалетна, храна, легълце, купичка за вода и т.н.). Осигурете й играчки и безопасна среда, като премахнете отровните растения, заключите почистващите препарати и държите затворена тоалетната седалка. Опознавайки се взаимно, тя постепенно ще ви каже какво харесва и какво не. Само не бързайте и се радвайте на всеки миг от новото приятелство.