Поведение и външен вид

Опознайте характера на кучето си с помощта на нашите статии. 

0 РЕЗУЛТАТА, ПОДРЕДЕНИ ПО:

Съответствие

Как да четем мислите на кучето

Почти всеки ден си задаваме въпроси за поведението на кучето си. Неща като: Добре ли се чувства? Защо обича да копае дупки? Трябва ли да лае чак толкова? Без съмнение психиката на кучето е сложна, но си струва да се опитваме да разберем какво мислят те и защо се държат по един или друг начин. Въпреки че кучетата използват разнообразни звуци и сигнали, Вие можете да научите техния език, като обръщате внимание на стойката на тялото и израженията на лицето им. Така не само ще се сближите с кучето си, но и ще го пазите здраво и защитено. 

dog lying on the floor

Психология и поведение на кучето 

Действията на кучето могат да ви кажат много за това как се чувства то. И макар да не говорите на езика на кучето, познаването на кучешкото поведение е от първостепенна важност за добрия стопанин. Например, ако вече сте го обучили на хигиенни навици, но то започне да нарушава правилата, какво би означавало това? Това може да е признак за здравословни проблеми и трябва да се обърнете към ветеринарен лекар. При кученцата дъвченето е обичайно поведение, докато те се учат да общуват. Но понякога кучетата хапят от тревожност, страх или агресия. Тези негативни поведения трябва да се овладяват веднага щом възникнат, затова винаги се консултирайте с ветеринарен лекар за поведението на кучето си. Накратко, много здравословни проблеми водят до странно или нежелано поведение, но ако обръщате специално внимание на поведението му, ще имате здраво и щастливо куче.  

dog walking with owner

Езикът на тялото при кучетата

Тялото на кучето е изключително изразително. Това включва лицето, ушите, опашката и цялостната стойка. Например, ако опашката е свита, тялото приведено, носът сбръчкан, ушите дръпнати назад и устата леко окръглена, това е сигурен знак, че кучето е разтревожено. Но ако опашката е отпусната надолу, а ушите са щръкнали, главата е вдигната, устата е отворена (показвайки малко от езика) и стойката е отпусната, кучето е спокойно и иска да играе. Кучето ви има много настроения и съответно различни стойки на тялото, но всички те изпращат много важни съобщения.