Грижи за здравето на кучето

От тези статии ще научите много за грижата за здравето на кучето.   

0 РЕЗУЛТАТА, ПОДРЕДЕНИ ПО:

Съответствие

Идеи и съвети  

Ако смятате да си взимате куче или ако имате такова от години, неизбежно възникват множество неясни въпроси за неговото здраве. За щастие, ние имаме много отговори и съвети за здравето на кучето. От различните болести и здравословни проблеми до причините, симптомите и начините за превенция – от нашите статии със здравни съвети ще научите повече за това как да се грижите за кучето си.

dog lying on bed

Причини за болестите 

Забелязвате промяна у Вашето куче? Ако започне да се държи нетипично, да бъде унило или неспокойно, винаги е най-добре да говорите с ветеринарен лекар. Тук можете да прочете за различни здравословни проблеми при кучетата и техните причини. Независимо дали става въпрос за ген, порода, възраст, начин на живот, душевно състояние, поведение или околна среда, съществуват многобройни общи причини, които трябва да имате предвид. Запознайте се с тях още сега, за да осигурите на кучето си възможно най-добрите грижи.

Признаци и симптоми 

Знаете ли кои здравни симптоми при кучетата да приемате сериозно? Някои са твърде очевидни. Например уринирането вкъщи често може да бъде признак за проблеми с бъбреците или пикочните пътища. Но други симптоми при кучетата не са така лесно забележими. Летаргията, например, би могла да бъде признак за проблеми с теглото или ставите. Разберете кои признаци и симптоми трябва да приемате сериозно и как правилно да пазите кучето си. 

dog and veterinarian

Превантивни терапии 

От Вас зависи кучето Ви да бъде здраво и защитено. От правилното хранене и упражненията до лекарствата и редовните ветеринарни прегледи – вие можете да предприемете множество превантивни мерки, за да предпазите кучето си от разболяване или нараняване. Разберете повече за различните предпазни мерки и превантивни терапии от нашите статии, с информация за препоръчителни ваксинации, съвети за груминг, лекарства против бълхи и кърлежи, и много други теми.