Игри и упражнения: кучета 

В тези статии ще откриете интересни начини за занимания с кучето.

0 РЕЗУЛТАТА, ПОДРЕДЕНИ ПО:

Съответствие

Нека времето за упражнения бъде време за игра 

Макар да изглежда, че подремването на дивана е любимото му занимание, кучето се нуждае от редовни упражнения, за да бъде здраво – също като Вас! За щастие има много дейности, на които можете да се радвате заедно. От разходките в парковете, предвидени за разходки на кучета до дългите вечерни разходки с колелото – в комбинация с добре балансирана, питателна храна за кучета – Вие можете да помогнете на кучето си да живее здраво и щастливо. 

dog playing

Значението на упражненията

Липсата на упражнения може да създаде рискове за здравето, като например затлъстяване. Но това не е всичко. Кучетата, които не се упражняват достатъчно, могат да развият деструктивно поведение като лаене, копаене или дъвчене. Всъщност много стопани съобщават, че кучетата им се държат по-добре, когато получават дневната си доза упражнения. 
 

dog and toys

ИГРИ И ИГРАЧКИ ЗА КУЧЕТА

Упражненията могат и да не бъдат досадно задължение. Както е с танците, преходите или карането на колело – ако искате да се раздвижите, не е нужно да се потите във фитнеса. Пък и повечето кучета не се интересуват от вдигане на тежести. Разнообразете времето си за тренировка с игри с кучето. Игрите „хвърли и донеси” и „дърпане“ са любими на кучето. Но ако искате повече разнообразие, направете му трасе с препятствия или го научете на нови трикове. Ако не можете да излезете навън заради времето, играйте вкъщи на скрит предмет. Просто скрийте лакомства из къщата и кучето ще използва обонянието си, за да ги открие. Кучетата могат да се упражняват и като играят с играчки. Подберете топки, играчки за дърпане, плюшени играчки или играчки, пълни с лакомства.